De jaren 80 hit is terug: gevulde eieren zijn weer hip!
Een echt retro-gerecht uit de jaren 80 (en 90): gevulde eieren. We kennen ze allemaal nog wel: het (gekookte) eigeel gemengd met mayonaise, mosterd, peper en zout en vervolgens in een rozetje terug in het hardgekookte en gehalveerde eiwit gespoten.
We kunnen het bijna niet geloven, maar deze culinaire hit is terug: gevulde eieren zijn weer hip! We spotten ze al bij pop-up restaurant Le Coq in Amsterdam, waar ze lekker pittig werden gemaakt met chilipeper.
Moderne twist
Het is inmiddels 2015, dus we geven de gevulde eieren graag een twist. Door een crème van avocado te mengen door het eigeel, bijvoorbeeld (zie onderstaand filmpje).
Of maak roodroze eieren, door ze een nachtje in bietensap te zetten. Een tip uit de laatste kerst-editie van Allerhande.
Ook lekker: gevulde eieren met zalm en gerookte paprika zoals Simone van Simone’s Kitchen ze maakt.
Nog meer fijne inspiratie: