De allerlekkerste warm-koud sensaties in eten
Goede gerechten draaien allemaal om balans, om ingrediënten die mooi bij elkaar aansluiten, of juist een beetje lekker botsen. Zoet-zout, pittig-mild, krokant-smeuïg. Maar ook: warm-koud. Daarom: onze favoriete warm-koud sensaties in eten.
Warme crêpes met koud roomijs
Een warme crêpe of pannenkoek, zo uit de hete pan, en dan geserveerd met een ijskoud bolletje roomijs. Zo lekker!
Warme sticky toffee pudding (of appeltaart!) met koud roomijs
Een warme taart met een bolletje roomijs: verrukkelijk!
Warme chocoladetaart met koude slagroom
Een chocoldetaart of brownie, straight from the oven, en dan met een lekker dikke klodder opgeklopte slagroom, mascarpone of crème fraîche.
Warme chocoladesaus over koud roomijs
Deze lijkt ons duidelijk: zó lekker.
Affogato: warme espresso en koud roomijs
Affogato (Italiaans voor ‘verdronken’): een toetje bestaande uit roomijs en loeihete, supersterke espresso. Water & vuur in een glaasje.
Warme pasta met koude mozzarella
Mocht je dit nog nooit geprobeerd hebben, zet het dan op je lijstje, want dit is écht een aanrader. Warme pasta, liefst met een hete (tomaten)saus, en dan een koude bol mozzarella erop. Deze wordt langzaam zacht door de hitte van de andere ingrediënten en het warm-koud gevoel in je mond is goddelijk.
Warme steak met koude kruidenboter
Heerlijk: een sissende steak van de grill met een plakje koude kruidenboter die dan zo heerlijk smelt.
Warme soep met koude yoghurt
Een lekkere soep, bijvoorbeeld pompoen– of wortelsoep, wordt extra lekker door een swirl koude yoghurt erdoorheen. Ook lekker met kokosmelk of crème fraîche.