Culy’s weekmenu voor 17 t/m 23 oktober
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Bespaar jezelf een hoop stress met deze 7 makkelijke recepten.
Maandag
Aan het begin van de week heb je geen zin om uren in de keuken te staan. Laat staan om na al je harde werk daarna ook nog een hele berg te moeten afwassen. Daarom beginnen we de week met deze karbonaadjes in champignonsaus, een echte klassieker! Naast het feit dat dit gerecht in amper een half uur op tafel staat, gebruik je maar één pan. Hierdoor kan jij stress-free aan de werkweek beginnen.
> Naar recept: Karbonaadjes in champignonsaus in één pan
Dinsdag
Deze dinsdag gaan we voor een vegetarische smaakexplosie. Deze couscous met venkel, olijven en gekaramelliseerde ui is niet alleen klaar in een half uur, maar is ook nog eens gezond en enorm smaakvol. De zoet-hartige combinatie van de ui, venkel en rozijnen, samen met de kruidigheid van de komijn en kaneel maakt dit een perfecte doordeweekse maaltijd.
> Naar recept: Couscous met venkel, olijven en gekaramelliseerde ui
Woensdag
Met de werkweek in tweeën pakken we vanavond uit, zonder daar al te veel voor te hoeven doen. Met deze stevige gratin van wintergroenten haal je een hoop kleur, smaak en vitamines in huis, terwijl je oven al het werk doet. Daarnaast kan je met dit recept makkelijk alle restjes uit je groentela opmaken. En misschien wint dit gerecht geen schoonheidsprijs, maar heerlijk is ‘ie zeker!
> Naar recept: Gratin van wintergroenten
Donderdag
In ieder weekmenu kan een pastagerecht natuurlijk niet ontbreken. Vandaag hebben we weer zo’n one pot wonder waarmee je met minimale inspanning een maximaal resultaat bereikt. Voor deze pasta met tomatensaus van Martha Stewart gebruik je weer slechts één pan. Oh ja, hij is ook nog eens in minder dan een half uur klaar.
> Naar recept: One pot pasta met tomatensaus
Vrijdag
Thank God it’s friday! Het weekend is begonnen, en dat doen we goed. Haal de herfst in huis met deze overheerlijke geroosterde knolselderij met honing en rozemarijn. Het recept is geïnspireerd op een gerecht van restaurant Verjus in Parijs. Ook bij dit gerecht laat je je oven lekker het werk doen. Zo maak je met een minimale hoeveelheid ingrediënten een sterrenmaal waarmee je weekend niet meer stuk kan.
> Naar recept: Geroosterde knolselderij met honing & rozemarijn
Zaterdag
In het weekend kun je lekker de tijd nemen om eens een goede maaltijd neer te zetten. Deze vegetarische Sheperd’s Pie is ideaal voor tijdens de koude herfstdagen. Steek wat kaarsjes aan en serveer deze Pie met een glas rode wijn of een stevig donker herfstbiertje. Als het je lukt om nog wat over te houden dan is dit gerecht perfect te bewaren voor de zondag.
> Naar recept: Vegetarische pastei met zoete aardappel en paddestoelen
Zondag
We sluiten dit weekmenu af met een recept dat net zo lekker is als dat het snel klaar is. En wat is deze pasta met winterpesto toch onwijs snel klaar! De pesto maak je zelf (natuurlijk!), met boerenkool in plaats van basilicum voor een winterse twist. In een mum van tijd op tafel, zodat jij nog van je laatste vrije avond kan genieten.
> Naar recept: Eenvoudige pasta met winterpesto
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!