Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 17 dec 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy’s ultieme kerstmenu: 5 gangen puur genieten

Bij Culy denken we het hele jaar door aan eten. Maar met kerst nog ietsjes vaker (en intensiever!). Ook dit jaar bedachten we weer fijne kerstrecepten waarmee je moeilijke gerechten makkelijker maakt en makkelijke gerechten leuker. Serveer de recepten hieronder op volgorde, of kies je favorieten uit. En natuurlijk hebben we nog véél meer lekkere kerstrecepten voor je, waarmee je zelf je ideale kerstdiner samenstelt.

1. Amuse: gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayo

Spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise
Bron: Culy.nl

Zelfs als je niet zo dol bent op spruiten, zul je deze gefrituurde spruitjes uit de airfryer verslínden. Goddelijk zijn ze, vooral met de kerrie-mayo erbij. En supersnel klaar.

>Recept: gefrituurde spruitjes uit de airfryer met kerrie-mayonaise

2. Amuse: gin-zalm met gin-mayo, radijs en koriander op toast

Gin-zalm als kerstamuse
Bron: Culy.nl

Deze gin-zalm kost misschien 15 minuten werk, maar wel iets meer voorbereiding: je moet zo’n 24 uur van tevoren beginnen, want je moet ‘m inleggen. Maar de koelkast doet de rest van het werk. Met die zalm maak je bijzondere toastjes voor je gasten.

> Recept: gin-zalm met gin-mayo op toast

3. Tussengerecht: aardperensoep met amandelmelk en bruine boter

Aardperensoep: lekkere soep voor kerst
Culy.nl

Aardperensoep is toch wel onze favoriete soep. Deze variant heeft 4x notige smaken: van de aardperen, van de amandelmelk, de bruine boter en de pijnboompitten. Verslavend lekker én makkelijk te maken.

> Recept: aardperensoep met amandelmelk en bruine boter

4. Hoofdgerecht: bavette met portsaus en geroosterde sjalotten

Hoofdgerecht met vlees voor kerst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Ons hoofdgerecht van dit jaar is een ode aan onze culinaire held Anthony Bourdain, die dit jaar overleed. Wij maken zijn recept voor rundvlees – wij kozen bavette – met portsaus en geroosterde sjalotten. Op Anthony!

> Recept: bavette met portsaus en geroosterde sjalotten

5. Bijgerecht: geblakerde bosuitjes met spek

Geblakerde bosuitjes met spek
Culy.nl

Een lekkere en eigentijdse variant op de onmisbare haricots verts met spek: geblakerde bosuitjes met spek. Wat zal oma daarvan vinden?

> Recept: geblakerde bosuitjes met spek

6. Bijgerecht: het ultieme recept voor zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree
Culy.nl

Dit ultieme recept voor zoete aardappelpuree levert een fluweelzachte, boterige, zoete puree op. Daarmee is ‘ie de perfecte tegenhanger van de vlezige smaken, de port en de geroosterde sjalotten van het hoofdgerecht.

> Recept: het ultieme recept voor zoete aardappelpuree

7. Nagerecht: simpele pina colada tompouce met kokosijs

Simpel kerst dessert: pina colada tompouce
Culy.nl

Kun je geen pap meer zeggen? Zeg dan maar pina colada: deze pina colada tompouce is zó lekker en fris, dat ‘ie er bij iedereen wel ingaat. Zelfs na alle hiervoor beschreven gangen. Stiekem onze favoriete gang van dit kerstdiner (niet tegen de andere gangen zeggen…!).

> Recept: Simpele pina colada tompouce met kokosijs

Culy wenst je fijne feestdagen en heel veel kook- en eetplezier!

Kijk hier voor alle kerstrecepten van Culy. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.