Culy’s favoriete vegetarische recepten
Ben je een doorgewinterde vegetariër, schuil je jezelf onder de noemer flexitariër of wil je vis & vlees een avondje laten voor wat het is? Dit zijn onze favoriete vegetarische gerechten.
Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten.
Taugésalade
De foto doet anders vermoeden, maar dit is by far onze favoriete salade. We hebben ‘m al meerdere malen gemaakt en hij blijft goddelijk.
Lekker sticky door de honing en crunchy door de taugé en granaatppelpitjes. Lekker met een beetje rijst of stiekem een lepeltje pindasaus. Yum!
Melanzane alla Parmigiana
De vega klassieker van de italiaanse keuken mag natuurlijk niet ontbreken. Er zijn inmiddels tal van variaties, maar wij maken ‘m het liefst traditioneel óf met een hele aubergine.
Tip: zorg ervoor dat de saus mooi dik is, anders wordt het een natte bende in je ovenschaal. Of: voeg een hard gekookt ei toe, dit slurpt al het overtollige vocht op!
Pasta caprese
Pasta is wat ons betreft altijd een goed idee en dit recept is zó simpel, dat werkelijk iedereen het kan maken.
Koop hiervoor de beste mozzarella die je kunt vinden en vervang eventueel de cherrytomaatjes door stukjes gewone tomaten.
Quinoasalade met gegrilde groenten en granaatappel
Deze salade maken wij regelmatig met het oog op de volgende dag. Het is namelijk de perfecte left over lunch en je collega’s zullen gegarandeerd jaloerse blikken op je werpen als je met een bakje van deze quinoasalade aan de lunchtafel zit.
Vega kokoscurry met kikkererwten
Zeiden we dat de pasta caprese easy is, wacht maar tot je deze kokoscurry een keer hebt geprobeerd!
Voeg eventueel extra groenten naar smaak toe en maak het geheel af met een beetje vers limoensap.
Rode-linzensoep met kokos en koriander
Deze soep is niet alleen vegetarisch, maar ook érg vriendelijk voor je portemonnee! En: grote kans dat je de helft van de ingrediënten al in je voorraadkast hebt liggen. Bingo!
Geroosterde bloemkool uit de oven
Wie beweert dat vegetarisch eten saai is, heeft nog nooit deze geroosterde bloemkool gegeten. Dit gerecht barst van smaak en doet je alle voordelen over vega gerechten meteen vergeten.
Lekker als bijgerecht, maar ook met een beetje rijst erbij als volledige maaltijd.
Groentetaart met laagjes van courgette en wortel
Deze hartige taart is een lust voor het oog én je smaakpapillen. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar dat is het allesbehalve.
Zorg ervoor dat je de groenten zo dun mogelijk schaaft zodat de taart sneller gaart.
Thaise zoete-aardappel-pastinaaksoep
Deze soep vult, is gezond en een bom van smaak. Vervang eventueel de zoete aardappel voor pompoen, mocht je dat nog in huis hebben.
Pasta met geroosterde bloemkool, peterselie en Parmezaan
MAAK deze pasta, luidt het devies!