Culy’s 10 favoriete ovengerechten
Of je nu een uitgebreid diner voorbereidt of na je werk snel een lekkere hap op tafel wil toveren, wij zijn fan van gerechten uit de oven. Niet alleen is het super easy en heb je er (in principe) geen omkijken meer naar, het scheelt ook veel ruimte in de keuken en op je gasfornuis. Onze favorieten? Die vind je hieronder.
Klik op de foto’s voor de bijbehorende recepten.
1. Camembert uit de oven
Als je van kaas houdt wordt het niet beter dan deze camembert uit de oven. Er is bijna geen recept voor nodig en zodra hij uit de oven komt kun je heerlijk dippen met stukjes knapperig stokbrood.
2. Bloemkool
Dit recept voor een hele geroosterde bloemkool maken we te weinig, want boy o boy wat zit er veel smaak aan! Serveer met een fris sausje van yoghurt, limoen en specerijen en je hebt een geweldig vegetarisch (bij)gerecht.
3. Portobello’s gevuld met roomkaas en spinazie
Het klinkt misschien als de standaard vega hap, maar zelfs carnivoren kun je hiermee overtuigen dat een stukje vlees of vis echt niet altijd nodig is!
Ook fijn: je kunt ze een paar uur of zelfs een dag van tevoren al maken. Even oppiepen in de oven en ze zijn weer zalig!
4. Risotto uit de oven
To stir or not to stir, thát is the question als het neerkomt op risotto. Wij zijn van mening dat het allebei prima kan en maken deze risotto uit de oven dan ook regelmatig. Easy does it!
5. Speltspaghetti met trostomaatjes en gebakken ricotta
Uit het nieuwe boek van Jamie Oliver komt dit fijne recept bomvol smaak.
6. Melanzane alla Parmigiana met een twist
Zó makkelijk. Zó lekker. En zó op tafel. Maken dus!
7. Kaas-uienbrood
Er is niets aan dit recept waardoor je het niet zou moeten maken.
8. Bloemkooltaart van Yotam Ottolenghi
De bloemkooltaart van Yotam is inmiddels wereldberoemd en een must om te proberen, of je nu vega eet of niet.
9. Gehaktbrood met homemade barbecuesaus
En ben je juist een carnivoor in hart en nieren? Dan is dit gehaktbrood met homemade barbecuesaus the way to go.
10. Bladerdeegtaart met cherrytomaten
Tot slot een lekker makkelijk gerecht voor doordeweeks, wat het ook altijd goed doet op feestjes.