Culy ontdekt: waar is de Culy redactie de afgelopen 6 maanden geweest?
Een van de populairste rubrieken op onze site is “Culy ontdekt…“, waar we alle reports plaatsen van culinaire hotspot bezoekjes, diners, reizen, en nog veel meer. De eerste helft van 2013 zit er bijna op, tijd om de balans op te maken!
Klik op de foto’s om de de bijbehorende reports te lezen.
Januari
Eind 2012 vloog Culy’s hoofdredacteur Monique naar San Sebastian om zich daar te wentelen in het echte Baskische culinaire leven. Tijd voor pintxos!
Culy’s Liselotte ging naar Wales om daar vijf dagen lang te ervaren wat midden-Wales op culinair gebied te bieden heeft. Niet veel denk je misschien, maar niets bleek minder waar!
Culy’s Joyce reisde af naar de Kroatische regio Kvarner. Ze proefde diverse gerechten uit de lokale keuken en ontdekte dat Kroatië – zeker op culinair gebied – niet onder doet voor wat de bekendere buur(t)landen.
Culy’s Monique bleef in eigen land en ontdekte het vernieuwde restaurant Herengracht in Amsterdam. Ook Bar & Restaurant Stadshal in Rotterdam werd uitgetest.
Februari
De maand februari stond bij Culy in het teken van thuisbezorgd eten proeven (zoals Eetlicht), en een aantal nieuwe pareltjes in ons land ontdekken. Zo gingen we naar Everything on a Stick, Rose’s Cantina en restaurant Bluespoon in het Andaz hotel.
Maart
Maart roert zijn staart! Ook de redactie van Culy was culinair lekker actief bezig. Zo prikte Joyce een vorkje mee bij Bridges in Hotel the Grand.
Niet veel later was Joyce jarig (hiep hiep!) en at ze bij ***restaurant De Leest van Jacob Jan Boerma. Uiteraard schreef ze daar een mooi artikel over.
Monique vloog voor haar werk naar Aruba – it’s a tough job… Ze at bij het fenomenale restaurant White Modern Cuisine en leerde de echte specialiteiten van het eiland kennen.
April
Begin april trok Monique door Thailand om uitgebreide culinaire reports te schrijven. Ze verbleef in Bangkok, maar speurde ook de floating market van Amphawa af. Een aanrader om te lezen!
Joyce smulde van het Oostenrijkse menu bij Serre in het Okura Hotel. Wat te denken van in kersenbouillon gegaarde tamme eendenborst, met krokante dim sum, granaatappel en waldorf salade. Of Vichyssoise crème soep, forel en crème van mierikswortel. Juist.
Mei
En toen was het alweer mei! Liselotte at een bijzonder menu bij Restaurant Elkaar in Amsterdam.
Joyce kreeg een voorproefje van de eerste Groene Gault&Millau gids bij Niven in Rijswijk. Geen straf, hoor.
Liselotte ervoer de mooiste avond van het jaar: ze at op hoog niveau bij **sterrenzaak &samhoud places. Zelden iemand zo lang horen napraten over een gerecht! (het “perfecte ei”, die een uur lang wordt gekookt op 62 graden, geserveerd met matbucha (een klein gerechtje van gegaarde tomaten), ras el hanout kruiden en wat cress).
Monique at ook bij &samhoud, maar dan in de lounge. Ook absoluut een aanrader!
Juni
Liselotte reed naar het idyllische landgoed Duin en Kruidberg, waar het bijzondere met één Michelinster bekroonde restaurant De Vrienden van Jacob is gelegen. Het werd een memorabele lunch!
Culy’s stagiaire Simone sliep als een roos in hotel Mooirivier aan de Overrijsselse Vecht. De reden? De avond ervoor at ze in het heerlijke hotelrestaurant.
Liselotte genoot in het zonnetje bij het inmiddels gesloten Mercat (nu zit er op deze locatie Happyhappyjoyjoy East) van heerlijke tapas, pintxos en paëlla. Olé!
Oja: onze bedreven bakker Liselotte maakte kroketjes. En niet zomaar kroketjes, maar de ‘echte’, van Van Dobben. Samen met de experts van het bekende bedrijf!