Redactie
Redactie België 6 feb 2015
Leestijd: 4 minuten

Culy ontdekt… royaal genieten in Brussel

Reporter Sandra Jaipal reist elk laatste weekend van het jaar traditiegetrouw af naar het buitenland, om daar het nieuwe jaar in te luiden. Dit keer was Brussel aan de beurt!

“Na in de afgelopen periode heel wat citytrips en een droomreis naar Japan gemaakt te hebben, besloot ik om eens ‘in de buurt’ te blijven. In de buurt waar je goed kunt eten dan… Mijn keuze viel op Brussel en waar ik precies bourgondisch heb genoten, lees je hier!”

Lunch aan het Vossenplein

De autorit naar Brussel had me hongerig gemaakt daarom stopten we eerst voor de lunch bij Café Pin Pon. Café Pin Pon heeft een wekelijks wisselende kaart met comfort food, denk dan aan goed gevulde soepen, salades en vleesgerechten. Ik koos voor de oeuf en cocotte gevuld met eekhoorntjesbrood en geitenkaas, die ik vervolgens in recordtijd tot de laatste juicy hap heb opgelepeld.

Het dak van het café bestaat volledig uit glas, vanuit de bovenste etage heb je daardoor mooi uitzicht op het Vossenplein, waar dagelijks een rommelmarkt plaats vindt. Pin Pon is een prima adresje voor een eenvoudige en smaakvolle brunch of lunch, maar verwacht hier geen hip sfeertje.

Borrelen bij Ponti Corner

Gelegen in hartje centrum en wel hip, is Ponti Corner. Bij Ponti kun je terecht voor een bakje luxe koffie en iets lekkers. Maar, je kunt er net als wij in de avonduren ook even borrelen onder het genot van hapjes, Belgisch bier en loungemuziek.

Bourgondisch dineren bij Peï & Meï

Peï & Meï (letterlijk jongen en meisje) opende nog niet zo lang geleden in 2014 haar deuren en is nu al zeer geliefd onder de Brusselse gourmands. Het is een neo-bistro met een Frans-Belgische keuken en een warm Scandinavische vibe.

Je kunt hier terecht voor klassieke vlees- en visgerechten met een moderne twist. De twist zit ‘m onder meer in gebruik van lichtere sauzen en onverwachte smaakcombinaties, die superlekker uitvallen!

Mijn tarbotfilet uit de oven was perfect gegaard, sappig en royaal qua portie. Uiteraard werd dit lekkers begeleid met een bijpassend wijntje. Een twee gangenmenu heb je bij Peï & Meï al voor 34 euro.

Wakker worden in Hotel Le Berger

Tussen al het eten door moest er ook uitgerust worden. Dat deden we in hotel Le Berger, super centraal gelegen in de wijk Elsene. Le Berger is een knus boutique hotel, die in boudoir stijl is opgeknapt. De kamers hebben allemaal klinkende namen, zoals Manon, Elodie of Lola. In het hotel is een prima ontbijt beschikbaar, maar in Brussel kun je ook goed buiten de deur ontbijten/brunchen.

Ontbijt bij Gaudron

Volgens velen biedt Gaudron de beste brunch(deal) van Brussel. Deze is echter alleen beschikbaar op zon- en feestdagen, waardoor we uiteindelijk kozen voor een ontbijt. Ze bieden er drie verschillende soorten ontbijtjes aan: klein, standaard en een gourmand petit dejeuner. Raad eens voor welke ik ging..? Toch luidt mijn eindoordeel over Gaudron: een oké plek voor een oké ontbijtje, en verder eigenlijk niet zo heel bijzonder.

Meer sfeer trof ik bij Chez Franz, gelegen op loopafstand van Gaudron. Hier kun je in een ongedwongen Franse bistro-sfeer genieten van een kopje thee of hapje eten. En bij je ontbijt/brunch krijg je een glaasje bubbels van de zaak! Kijk, daar gaat mijn foodie hart nou sneller van kloppen..!

Wafels bij Maison Dandoy en Meert patisserie

Zal ik een geheimpje verklappen? De wafels die je op elk straathoek in Brussel kunt kopen… zijn helemaal geen Brusselse wafels! De kraampjes verkopen allemaal de Luikse variant omdat deze veel makkelijker klaar te maken is.

Wil je de real deal, sluit dan aan in de rij bij Maison Dandoy. In de vestiging aan de Rue au Beurre, is er op de bovenste etage ook een drukbezochte tea room waar je de Brusselse lekkernij kunt oppeuzelen. Heb je dan nog niet genoeg van wafels, loop dan door naar Meert Patisserie waar je de varianten overgewaaid uit Lille kunt proberen.

Dineren in stijl bij Belga Queen

Brasserie en club Belga Queen, van dezelfde eigenaar als Ponti Corner, is gevestigd in een voormalig bankgebouw. In een prachtig gestileerde omgeving (oké, ik houd daar dus wel van), geniet je hier van de beste producten van Belgische bodem. Vis en zeevruchten is hun specialiteit, daarom vind je ook een oesterbar in het restaurant (richtprijs menu is 100 tot 125 euro p.p. inclusief wijnarrangement).

Naar Belga Queen ga je om die promotie of je verloving te vieren, of een decadent laatste avondmaal van het jaar te nuttigen. ‘Schat je hebt nog een beetje kaviaar in je mondhoek…’

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.