Culy ontdekt… haute couture chocolade van BbyB
Voor goede chocolade zijn we altijd in op de Culy redactie, zéker als ze van onze zuiderburen komen. BbyB (Babelutte by Bartholomeus) is een zijproject van Bart Desmidt, eigenaar en chefkok van het Belgische tweesterrenrestaurant Bartholomeus in Heist-aan-Zee.
Bart Desmidt werkt voor dit merk samen met chocolatier Jan Verleye. De twee streven naar verfijnde en verrassende combinaties: haute couture, maar dan in chocoladevorm.
In het assortiment van BbyB vind je 22 klassieke smaken in een modern jasje, zoals pure chocolade met kersen en pistachenootjes, of witte chocolade met passievrucht en basilicum. Onze favoriet? De melkchocolade met crème brûlée-smaak, of de pure chocolade met babelutte (een soort karamelstroop) en zeezout.
Er zijn twee boetieks van BbyB, in Antwerpen aan de Schrijnwerkersstraat 15 en in Brugge aan de Sint-Amandsstraat 39. Ook is de chocolade via de webshop te bestellen; reken dan wel op 9 euro aan verzendkosten.