Culy ontdekt… de culinaire hotspots in de Portugese streek Alentejo
De Portugese streek Alentejo staat bekend om haar prachtige landschappen én smaakvolle keuken. En als je er dan toch bent, dan raden we je aan om op de volgende plekken een culinaire stop te maken.
We schreven eerder al over dé culinaire specialiteiten van de Alentejo. Die lees je hier.
Herdade dos Grous – Albernôa 7800, 601 Beja
Herdade dos Grous is een landgoed van meer dan 750 hectare groot. Ze hebben er een wijngaard, produceren hun eigen wijnen en er groeit van alles op het land: van verse kruiden als rozemarijn tot limoenen.
In het restaurant wordt gekookt met de kruiden en groenten van het land en de wijnen komen van de eigen wijngaard. Een viergangendiner mét bij iedere gang een bijpassend glas wijn heb je er al voor € 48,- per persoon.
En breng je ‘s middags een bezoek aan de herdade? Dan is een lunch ook zeker aan te raden. Tip: Combineer je lunch of diner met een bezoek aan de wijngaarden. Je kunt ook een luxe picknick doen: voor € 50,- per persoon heb je een uitgebreide lunch met de lekkerste hapjes op een adembenemend mooie plek…
Barrancarnes – Lugar Eiras Altas, Aptd. 2, Barrancos
Na het lezen van ons artikel over de hammenfabriek wil je het rijpingsproces misschien wel met eigen ogen gaan bekijken, en dat kan! De fabriek ligt wel wat afgelegen, dus je zal er een stukje voor moeten rijden. Maar de wegen zijn goed en het uitzicht maakt de rit meer dan de moeite waard.
Herdade do Esporão – Apartado 31, 7200-999 Reguengos de Monsaraz
Lunch bij Herdade do Esporão is een culinair feest. Buiten – beschut tegen de zon – kijk je uit over de wijngaarden en eet je aan lange tafels de lekkerste gerechten. Hier drink je natuurlijk ook wijn van eigen wijngaard.
Combineer ook hier je bezoek met een rondleiding door de wijngaard en kelders van de wijnmakerij en kom van alles te weten over het maken van wijnen.
Herdade da Amendoeira – Santana do Campo s/n, 7040-130 Arraiolos
Herdade da Amendoeira ligt ver weg van de doorgaande wegen, middenin de natuur. De herdade heeft een eigen kaasmakerij, destilleerderij en ze maken er hun eigen jams, honing en worst.
Een heerlijke plek om tot rust te komen en te genieten van alles wat er op het land groeit. Je kan er tevens overnachten.