Culy Italia: Italiaans streetfood op z’n best
Voor de Culy Italia rubriek schrijft Saskia Balmaekers, Italië-expert en blogger van Ciao Tutti, haar favoriete Italiaanse recepten, hotspots en tips.
Hoewel Romeinen dol zijn op authentieke streekgerechten en lang tafelen, houden ze op zijn tijd ook van street food. Voorwaarde is dan wel dat de snacks zijn gemaakt volgens traditioneel recept en met verse ingrediënten, zoals een portie supplì of een stuk pizza bianca.
Italiaans streetfood
De eigenaar van Pizza&Mortazza speelt daar goed op in. In een kleine Ape (een Vespa-bus) die beschilderd is als een mortadella (een traditionele worst uit Bologna en omgeving) maakt hij de lekkerste pizza e mortazza, pizza bianca belegd met mortadella. Mortazza is, zoals je vast al had geraden, de Romeinse naam voor mortadella.
Net als wij genieten van pizza e mortazza? Deze bijzondere Ape rijdt door heel Rome – kijk voor de precieze locaties op de website van Pizza&Mortazza. Helaas geen tripje in het vooruitzicht? Klik dan hier voor het recept van een authentieke pizza bianca, en vervang de plakjes Parmaham door dungesneden Mortadella.
Van Saskia krijgen Culy-lezers wekelijks een Italiaanse culinaire tip, van een nieuw koffieadresje in Rome tot het beste wijnbarretje van Venetië. Tussendoor kun je je dosis Italiaans op peil houden via Ciao Tutti. A presto!