Culy Homemade: 3 recepten voor homemade ijsthee
Als het zomer is, willen we alleen maar koude drankjes. Op de Culy redactie maken we regelmatig een grote kan zelfgemaakte ijsthee. Wij delen vandaag onze 3 favoriete recepten voor homemade ijsthee!
Alle recepten hieronder zien goed voor 1 liter ijsthee, en zijn gemaakt met thee uit de Exceptional lijn van het Sri Lankaanse theemerk Dilmah.
Mojito ijsthee
Een heerlijke oppepper op een zomerse dag: een twist op de Mojito cocktail, maar dan met groene ijsthee gemaakt. Ideaal voor aan het eind van de dag; en als je ‘m eerder wil drinken, laat je gewoon de rum eruit.
- 1 liter water
- 7 takjes munts + extra voor garnering
- 2 limoenen, in schijfjes + extra voor garnering
- 2 zakjes Gentle Minty Green Tea
- Bruine suiker of honing, naar smaak
- Rum, naar smaak
- IJsblokjes
Doe 1 liter water met de takjes munt, schijfjes limoen en theezakjes in een grote kan. Dek af en zet een nachtje in de koelkast.
Voeg de dag erop de honing en de rum toe (als je een non-alcoholische cocktail wil, laat je de rum weg), zeef de drank en serveer in een glas met ijsblokjes en garneer met citroen of limoen en wat munt.
Berry ijsthee
Deze berry ijsthee is lekker fris en fruitig, door de smaak van aardbei, framboos en bosbes in de Ceylon-thee.
- 3 zakjes Berry Sensation thee
- 1 kaneelstokje
- 1 liter koud water
- Honing, naar smaak
- IJsblokjes
Doe de theezakjes en het kaneelstokje in een kan en voeg het water toe. Dek af en zet een nachtje in de koelkast. Voeg de dag erop de honing toe, zeef de drank en serveer in een glas met ijsblokjes.
Indiase chai ijsthee
Chai tea is dé drank van India. Maar je kunt er ook heel goed een koude variant van maken. Een soort thee-variatie op een iced latte, eigenlijk!
- 750 ml water
- 250 ml (volle) melk
- 4 zakjes Perfect Ceylon Tea (zwarte thee)
- 1 volle theelepel kardemompeulen
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijzen
- 1 stuk gember, geschild
- Suiker of honing, naar smaak
- IJsblokjes
Kook het water en giet in een pan of kan met de theezakjes, de steranijs, de gember, het kaneelstokje en de kardemompeulen. Laat ongeveer 5 tot 10 minuutjes trekken.
Zeef het in een kan en voeg suiker of honing naar smaak toe. Roer goed door en laat de thee koud worden. Vul glazen met ijsblokjes en schenk elk glas tot tweederde vol met de ijsthee. Vul af met de melk en roer goed door.