Culy Curaçao: Bistro Le Clochard
Onlangs maakte jullie Culy verslaggever met airBerlin een trip naar het prachtige eiland Curaçao. In een aantal delen doen wij verslag van het culinaire wat dit Caraïbische eiland te bieden heeft. In dit artikel lichten we Bistro Le Clochard uit.
“Le Clochard” is een zeer bekend restaurant op Curaçao en is te vinden in het historische Rif Fort aan de Otrobanda kant van Willemstad. De keuken is een mix van Zwitsers en Frans met Caribische invloeden. Je kunt er lunchen en dineren, en het is een zeer geschikte plek voor een feestje. De zaak werd 34 jaar geleden geopend door Freddy Berends; inmiddels runt zijn zoon Ghislain Berends de zaak.
De gerechten die Chef Piet van Ham uit de keuken tovert, zijn erg divers. Van een klassieke entrecote Café de Paris tot aan een Zwitserse kaasfondue (maar dan wel met een sjieke twist). Van een Japanse-stijl tonijncarpaccio met wasabisaus tot Franse escargots in cognacmarinade.
Wij aten er diverse mooie gerechtjes.
(Klik op foto’s voor vergroting)
Een geweldig uitzicht: je kunt de zee bijna aanraken vanaf je tafeltje. Natuurlijk kun je ook binnen zitten.
Natuurlijk een Blue Curaçao aperitief
Brood wordt geserveerd met zeezout, kruidenboter en olijventapenade
Kruide beef carpaccio met olijfolie, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en citroen
Klassieke biefstuk met rode wijn saus, aardappelgratin en groenten
Gegrilde tonijnsteak met aardappelmousseline en groenten
Gegrilde garnalen met saffraanrijst
Een heerlijk dessert waar de Zwitserse invloed in te proeven is: homemade Zwitserse Toblerone chocolade mousse