Redactie
Redactie Inspiratie 18 jan 2016
Leestijd: 3 minuten

Deze 7 culinaire hotspots in Williamsburg (Brooklyn, NY) mag je niet missen

Dat Brooklyn het laatste decennia dé coolste borough van New York is geworden, kan je niet ontgaan zijn. Onze favoriete wijk is Williamsburg, in het noorden van Brooklyn in de stad New York.

In dit artikel vertellen we je welke 7 culinaire hotspots in Williamsburg je niét mag missen tijdens een bezoekje aan de stad.

Allswell, 124 Bedford Avenue

Deze locatie is heerlijk om te ontbijten, lunchen of dineren. Een gezellig sfeertje, goede bediening en een dijk van een kaart. Denk overdag aan kaneeltoast, crispy chicken sandwiches, zuurdesembrood met rabarberjam of een straffe affogato. ‘s Avonds geniet je van oesters, burrata op toast, pasta en gnocchi.

Elke dag geopend, van 10.00 uur ‘s ochtends tot middernacht.

Egg, 109 North 3rd Street

Drie keer raden wat je hier bestelt. Eieren! Elke dag kun je hier ontbijten of lunchen; in het weekend geldt er een speciaal menu. Let op: er is altijd een lange wachtrij, dus houd daar rekening mee.

Omeletjes met cheddar, eieren gebakken in briochebrood, eitjes met gekaramelliseerde bacon… Ze zijn hier razend creatief, en vooral met all American ingrediënten uit South Carolina, Kentucky of Vermont.

Ook serveren ze hartige gerechten zonder ei, zoals buttermilk biscuits and gravy, confit de canard met aardappeltjes, pannenkoeken en wentelteefjes. Hier rol je sowieso tonnetje rond naar buiten.

Bron: Facebook

Juliette, 135 North 5th Street

Een gezellig nostalgisch interieur met een kaart waar je U tegen zegt. Crispy gekonfijte eend of een rib-eye burger als lunch, escargots met knoflookboter of gemarineerde mossels met friet als diner. Klassiek Frans met een Amerikaans randje. Heerlijk!

Bron: Facebook

Smorgasburg, 90 Kent Ave

Foodlovers opgelet: dé foodtruck-hemel vind je op Smorgasburg. Een weekend vlooienmarkt met talloze eetkraampjes, van lobster rolls met kreeft uit Maine tot Indiase broodjes. Door the New York Times niet voor niets “the Woodstock of eating” genoemd.

Houd de website in de gaten voor data en locaties.

Toby’s Estate Coffee, 125 North 6th Street

Met vier vestigingen in New York, met die in Williamsburg als onze favoriet, is Toby’s een serieuze naam in koffieland.

In deze zaak, die elke dag geopend is, kun je terecht voor je favoriete espresso(variant). Ze gebruiken hun eigen koffieblend (de Bedford Espresso Blend) en elk weekend openen ze een pop-up brew bar waarin ze de lekkerste pour-over koffie maken.

Naast koffie kun je hier genieten van zoetigheden, zoals macarons van Danny’s, donuts van Doughnut Plant, chocolade van Olive & Sinclair en koekjes van Ovenly.

Bron: Facebook

Hello Bklyn, 234 Union Avenue

Hello Bklyn is een stoere burgerbar waar je een lekker groot formaat bier kunt bestellen. Hier gaat het om ‘delicious burgers, craft beer and tasty cocktails‘.

Chef Scott Aviles maakt bacon wasabi-burgers, burgers met gestoofd varkensvlees en tomatencoulis, maar ook vegetarisch vernuft in de vorm van gefrituurde tomaat met pesto-mayo en mozzarella, of een quinoaburger met spinazie en frambozensaus.

Bron: Twitter

Manila Social Club, 2 Hope Street

Dit awesome restaurant serveert de meest uiteenlopende gerechten – doordeweeks alleen ‘s avonds, zaterdag en zondag juist als brunch. De basis van de kaart is Frans, met een Filippijns randje.

Van tonijn ceviche met dragonfruit tot eggs benedict met krab én bacon. Alle gerechten zijn superbijzonder.

En dan is er nog een hobby van eigenaar en chef Bjorn De La Cruz: donuts. Hij maakt donuts in de meest maffe smaken en vormen – helaas alleen op bestelling. Bijvoorbeeld de gouden donut, zoals je hieronder ziet, te bestellen voor 100 dollar… per stuk.

Bron: Facebook

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.