Culinair student Marina verklapt ‘les secrets de Paris’: deel 2
Bonjour! Ik ben Marina, 23 jaar en studente aan Le Cordon Bleu in Parijs. Vanaf nu zal ik regelmatig op Culy.nl bloggen over mijn culinaire avonturen in deze prachtige stad, les meilleurs spots delen én verklappen hoe het is om te studeren aan een van de meest prestigieuze kookopleidingen van de wereld.
Dit keer: cultuur en goed eten is absoluut geen slechte combinatie…
Als je van cultuur houdt en een leuk, modern museum zoekt, dan is het Centre Pompidou een absolute hotspot. Er is veel kritiek geweest vanuit de Parijzenaar toen het gebouw in volle bouw was, omdat het naar hun mening qua uitstraling niet goed bij de stad paste. Ik sluit me daar niet bij aan. Ik vind de buitenkant juist modern en passend in de bruisende en gemixte buurt. De binnen- en buitenkant zijn wat mij betreft een ware attractie. Vergeet trouwens niet om de laatste verdieping te bezichtigen; volgens de lokale Parijzenaar heeft die het mooiste uitzicht dat er is….
Nadat je de culture vitamientjes hebt genuttigd, loop je 500 meter rechtdoor en sla je de eerste straat rechtsaf (37 Rue Quincampoix) en vind je een exotisch plekje in Parijs: restaurant OZO. Een zaak met een modern maar toch warm interieur. Tel daar een paar wilde planten bij op, plus bijzondere verlichting, en je hebt een exotisch restaurant. Voor mij een goed alternatief op het alsmaar terugkerende traditionele Franse eten dat veel wordt verwerkt in mijn lessen aan Le Cordon Bleu.
Marina en OZO zijn een goede match. De kaart is helder en simpel: een keuze uit vis en vlees en een aparte saus (tip: Sauce Nil, met koriander, zonnebloempitjes, sesam, munt, amandel, kappertjes en sjalotjes). Kies daarbij 3 of 4 bijgerechten en je menu is een feit. In het OZO menu is er ook genoeg keus voor de vegetariër. De uiteenlopende dessertkaart is voor iedereen hemels; mijn lievelingstoetje is de fondant croquant au chocolat, of het frambozen-mango soepje. Lastig kiezen… Geen plek meer voor een dessert? Ga dan voor een van de frisse doch zachte fruitsappen van Alain Milliat. Hij heeft overigens ook een eigen restaurant heeft, maar dat nieuwtje bewaar ik voor een later moment…
Gouden tip: vergeet niet te reserveren, zeker als je in het weekend komt! Check https://www.ozoresto.com/.
Â