Conchiglioni: deze grote pastaschelpen eet je zo
We schreven al eerder over onze favoriete ovenpasta’s. Een rijke saus, afgetopt met knapperige kaas, we kunnen er geen genoeg van krijgen. Favoriet is conchiglioni: grote pastaschelpen die gevuld worden met een goede hoeveelheid saus.
De schelpen hebben een ribbelige structuur, waardoor saus heel goed blijft ‘hangen’. Naast de enorme scheppen saus die er ín de pasta kunnen. Extra veel smaak bij elke hap, dus!
Rundvlees
Je favoriete vleessaus werkt ook heel goed in conchiglioni, probeer bijvoorbeeld dit recept. Of geef een groene twist aan je pastaschotel met spinazie.
Pompoen
Pompoen en salie is een klassieke combinatie met pasta, doe er ook nog worst bij en je hebt een pastagerecht from heaven.
In dit filmpje zie je hoe je stap voor stap hoe je heerlijke schelpen maakt met pompoen en kalkoen, in een romige alfredo saus. Uiteraard nog even met een lekkere laag knapperig gebakken kaas…
Cordon bleu
Fan van cordon bleu? Met deze vulling van kip, Gruyère kaas, ham en Dijon-mosterd combineer je de smaken van cordon bleu met de smeuïgheid van ovenpasta. Heerlijk!
Lam
Langzaam gestoofde lamsschenkel is an sich al een heel luxueus gerecht, nog even de oven in met conchiglioni en je weet niet wat je overkomt. Gestoofd in rode wijn en tomaat en afgemaakt met een gremolata om alle smaken om hoog te halen.
Vega
Liever helemaal op de vegetarische tour? Deze schelpen vul je met spinazie, ricotta, porcini en Parmezaanse kaas. Ze krijgen ook nog eens extra veel smaak door Marsala of sherry toe te voegen.
Of vul je conchiglioni met gorgonzola en broodkruim. De zachte pasta en gorgonzola afgetopt met knapperig broodkruim is een verrukkelijke combinatie.