Een fantastische ijssalon in Australië: Chicho Gelato
Chicho Gelato in Australië veegt het beeld dat je hebt van een ijssalon (traditioneel, in de kleuren wit-groen-rood en met de standaard smaken) in één keer van tafel. Deze ijssalon heeft het gaafste interieur en de meest creatieve ijsjes. Donut met koffie-ijs, anyone?
IJs 3.0
Ze noemen zichzelf de uitvinders van de new wave gelato. Oftewel: ijs 3.0.
Ook leggen ze voor eens en altijd goed uit wat nou toch dat verschil is tussen gelato en ijs. Gelato is namelijk gewoon het Italiaanse woord voor ijs, máár gelato is wel degelijk anders.
Het bevat minder lucht en slechts de helft van het vet dat je in normaal ijs vindt. Het wordt in kleine hoeveelheden gemaakt met vers fruit, rauwe ingrediënten en verse zuivelproducten, zonder conserveringsmiddelen en kleur- en smaakstoffen.
Smaakexplosie
De menukaart van Chicho Gelato staat in ieder geval bol van de smaakexplosies. Een greep uit hun ijssmaken: kaneel met stukjes geroosterde brioche en slierten Nutella, ricotta-ijs met huisgemaakte bosbessen-coulis, geroosterde rijst (!) en kersenijs met kokosmarshmallows en pure chocolade.
Meer zin in sorbetijs? Wat dacht je van grapefruit met Campari, munt-watermeloen, perzik-framboos-rosé of limoen-kokos?
Er staan standaard zo’n 20 ijssmaken op de kaart, variërend per seizoen. Bovendien zijn er ook limited edition smaken en samenwerkingen met chefs van bekende Australische restaurants.
Broodje ijs
Waar ze hier in ieder geval dól op zijn, zijn deegwaren met ijs. Denk aan een brioche met een flinke bol ijs, cannoli gevuld met ijs of een donut met ahorn, pecannoten en citroenglazuur, gevuld met ijs met de smaak van Chicho’s huisgemaakte ijskoffie.
De salon beschikt bovendien over een chocoladetap. Werkt ongeveer zoals een biertap, maar dan met vloeibare chocolade… OMG.
Mocht je nog een reden zoeken om naar Australië af te reizen, this is it.
Chicho Gelato
Chicho Gelato is gevestigd in Perth, aan 180 William Street in de wijk Northbridge.