5 vragen aan Cees Holtkamp: ‘Ik proef altijd eerst de boter voor ik ‘m op brood smeer’
In Culy’s nieuwe rubriek stellen we steeds vijf culinaire vragen aan een bekende foodie over zijn of haar eetgewoonten. Dit keer legden we ons vragenvuur voor aan… Cees Holtkamp.
5 vragen aan Cees Holtkamp
Als we schrijven dat hij de godfather van de Nederlandse patisserie is dan is dat niet eens overdreven: met zijn winkel aan de Amsterdamse Vijzelgracht werd Cees Holtkamp al gauw een begrip in de hoofdstad en daarbuiten.
De zaak is inmiddels dan wel in handen van Cees’ dochter en schoonzoon, voor de beste kroketten, taartjes en pepernoten ben je er nog steeds aan het juiste adres. Dat zelfs de koninklijke familie trouw zweert aan het Holtkampassortiment, zegt genoeg…
Zelf kroketten maken? Zo maakt Cees Holtkamp zijn beroemde oer-croquet
1. Wat is je gekste eetgewoonte?
Cees: ”Eerst de boter proeven aan tafel en dan ‘m dan pas op het (stok)brood smeren.”
2. Wat is je favoriete snack?
”Oeufs mayonnaise (wel zelfgemaakt)”
3. Wat is je favoriete ontbijt?
”Volkorenbrood 6 granen, extra dun gesneden met beleg van Slagerij de Wit, Slagerij Louman of Slagerij Zuid en een zacht gekookt eitje met zeezout.”
4. Wat ligt er altijd in jouw boodschappenmandje?
”Goed brood, zoute boter en een fles witte wijn.”
5. Wat is je favoriete dessert?
”Chocolademousse met halfgeslagen room en zelfgemaakte advocaat.”
Meer uit deze rubriek:
- 5 vragen aan Alison Roman: ‘Mijn gekste eetgewoonte? Ik eet pinda’s met schil en al’
- 5 vragen aan Estée Strooker: ‘Mijn auto is een soort halve vuilnisbak aan kruimels van pains au chocolat’
- 5 vragen aan Simone van Thull: ‘De gekste pickle die ik ooit maakte? Mijn mobiele telefoon’