5 x carpaccio als voorgerecht (vlees én vega recepten!)
Carpaccio is misschien wel het meest klassieke voorgerecht om te serveren tijdens een uitgebreid diner. Geen wonder, want er zijn maar weinig mensen die er niet van houden. Het is niet te zwaar, smaakvol en helemaal niet moeilijk om te maken. En voor de vegetariërs onder de gasten: er zijn ook allerlei heerlijke carpaccio-recepten zonder vlees. Dit zijn onze persoonlijke favorieten.
Wist je dat je zelf carpaccio kunt maken van de stronk van een broccoli, peer of asperges? All so good…
Carpaccio-recepten
Voor de vega en vleesliefhebbers; Culy’s lekkerste carpaccio recepten op een rijtje. Smullen maar.
1. Homemade carpaccio met Parmezaanse kaas en basilicumolie
Carpaccio zien we regelmatig op de menukaart staan en ook in de supermarkt ligt het in de schappen. Of het altijd echt zo lekker is als je zou willen? Daar valt aan te twijfelen. Daarom delen wij graag ons recept voor de klassieke homemade carpaccio met Parmezaanse kaas en basilicumolie. Net even anders doen? Deze variant met avocado en limoen is heerlijk fris.
> Naar recept: Homemade carpaccio met Parmezaanse kaas en basilicumolie
2. Recept voor vegetarische carpaccio van geblakerde biet met mierikswortel
Ook de vegetarische carpaccio is inmiddels aardig ingesleten in onze diners. We horen je dus denken: vegetarische carpaccio, biet: dat kennen we wel. Maar wacht maar tot je deze versie van geblakerde biet met verse mierikswortel proeft. Sterk in zijn eenvoud, belachelijk makkelijk (en snel!) om te maken en gruwelijk lekker. Liever de ‘klassieke biet carpaccio’ maken? Probeer deze met feta.
> Naar recept: Vegetarische carpaccio van geblakerde biet met mierikswortel
3. Vis carpaccio
Voor deze overheerlijke vis carpaccio gebruiken we in dit recept harder filet, maar je kunt ook zalm, tonijn of zeebaars gebruiken. Kies uiteraard wel altijd voor duurzaam gevangen vis!
> Naar recept: Vis carpaccio
4. Carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette
Carpaccio van peer, je moet er maar op komen. Het recept komt uit het nieuwe kookboek Boordevol Groenten van de Familie Pollan en is heerlijk fris. De dunne plakjes peer vormen een de perfecte basis voor deze carpaccio en passen goed bij de bittere smaak van de frisée. En walnoten voor het krokantje. Niets meer aan doen.
> Naar recept: Carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette
5. Carpaccio van gele courgette met feta en blauwe bessen
Carpaccio kun je zo makkelijk maken van groenten dat we ons soms afvragen waarom er nog vlees aan te pas moet komen. Als je geen gele courgette kunt vinden, kan je natuurlijk ook gewoon een groene gebruiken. Serveer het als voorgerecht of bij de kerstbrunch.
> Naar recept: Carpaccio van gele courgette met feta en blauwe bessen
Nog meer inspiratie voor carpaccio-recepten? Zo maak je carpaccio met een twist