De beste cannelloni-recepten op een rij – inclusief cannelloni met spinazie-ricotta natuurlijk
Houd je van lasagne, dan kan het niet anders dat cannelloni ook tot je favorieten behoort. De pastabuizen zijn niet alleen leuk om te eten, je vult ze ook nog eens met waar je zin in hebt. Hierbij de lekkerste recepten voor cannelloni, met natuurlijk ook een variant op spinazie-ricotta cannelloni.
Want die blijft stiekem gewoon favoriet.
Dit zijn de lekkerste cannelloni-recepten
De Italiaanse pastabuisjes lijken op een of andere manier nooit zo door te breken als lasagne of andere kleine pastasoorten. Dat zou kunnen komen omdat mensen cannelloni associeren met nét iets meer werk, terwijl dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Het is maar net hoe ingewikkeld je het zelf maakt. Feit blijft dat cannelloni het ultieme comfort food is; indien mogelijk eten we het Italiaanse gerecht dan ook rijkgevuld én met lekker veel kaas.
Cannelloni met ricotta en spinazie
Zeg je cannelloni, dan zullen 9 op de 10 hongerige mensen ricotta en spinazie zeggen. Niet heel verrassend, aangezien vooral deze versie bij de klassieke Italiaan steevast op het menu staat. Wat ook heeft meegeholpen: de versie van Jamie Oliver die immense populariteit met zich meebracht. Aangezien wij niks anders kunnen dan beamen dat deze klassieke versie misschien wel alle anderen overstijgt, hebben we uiteraard ook een recept voor je. Mét pompoen; maakt het geheel nog lekkerder.
> Naar recept: Culy Homemade: vegetarische cannelloni met spinazie, ricotta en pompoen
Met aubergine
Net zoals bij lasagne valt er bij cannelloni natuurlijk volop te experimenteren. Het mag duidelijk zijn dat tomaten, paprika en aubergine een gouden combi zijn. Dus waarom zou je er cannelloni niet mee verrijken? Dat is precies het geval bij onderstaand gerecht. De smeuïge aubergine en de rokerige paprika matcht als geen ander met de tomatensaus. Uiteraard afgetopt met een goede hoeveelheid mozzarella én basilicum.
> Naar recept: Cannelloni met aubergine, mozzarella en paprika
Met worst
Heb je de klassieker eenmaal onder de knie, zet dan even een culinair tandje bij. Zeg je comfort food, dan komt je hoogstwaarschijnlijk uit bij het volgende recept. Of dat recept bij de klassieke Italiaan op het menu staat, betwijfelen we, wél zitten er vooral Italiaanse ingrediënten in. Ricotta, olijven en basilicum maken deze cannelloni eentje die direct je favorietenlijst in vliegt.
> Naar recept: Culy Homemade: cannelloni met pompoen, olijf en worst
Meer pastarecepten voor een dosis comfort:
- Culy Basics: onze favoriete vegetarische lasagne met bechamelsaus en spinazie
- Culy Homemade: Tagliatelle met venkel, ricotta en chili-olie
- Culy Homemade: cacio e pepe lasagne