Om alvast in de sfeer te komen: dit zijn onze beste brunch tips voor Pasen
Voor het tweede jaar op rij zullen we Pasen met een bescheidener groepje vieren. Hoeft het er daarom minder feestelijk aan toe te gaan? Helemaal niet. Wij vinden het juist een reden om die paasbrunch met éxtra enthousiasme aan te kleden. Komt goed, met deze brunch tips voor Pasen.
Pastelkleuren, gele bloemen, gepocheerde eitjes, mimosa’s… Met deze brunch tips wordt Pasen dit jaar tóch nog een feestje.
Brunch tips voor Pasen
1. Kleed je tafel mooi aan
Wanneer je paastafel mooi is aangekleed, smaakt je eten nóg lekkerder. Pastelkleuren doen het bij Pasen sowieso altijd goed. Dit oudroze tafellaken is bijvoorbeeld een erg mooi vertrekpunt. Witte, pastelgroene en gouden elementen passen hier heel mooi bij, zoals deze kopjes.
Ook leuk: ga juist voor donker servies en creëer een tof contrast met de lichte tonen op de rest van de tafel. MADE.com heeft bijvoorbeeld heel tof zwart servies. Donkere borden laten de frisse kleuren van je paasgerechten bovendien extra goed uitkomen.
Heb je in de tuin nog wat paastakken? Knip er een paar takken van en drapeer ze nonchalant op tafel. Een paar gele bloemetjes erbij en hup: je tafel is helemaal in thema. Heb je zelf geen takken in de tuin, dan kun je die natuurlijk ook gewoon kopen bij het tuincentrum of in de grotere supermarkten.
> Meer tips voor de aankleding van je paastafel vind je hier.
2. Maak feestelijke brunch cocktails
Lekker eten is één ding, maar lekkere drankjes zijn wat ons betreft minstens zo belangrijk. Mimosa, Bloody Mary en Espresso Martini zijn bijvoorbeeld cocktails die heel goed bij brunchgerechten passen. Liever toch geen alcohol? Deze alcoholvrije kombucha-cocktail is ontzettend lekker.
Ook bij de cocktails kun je je extra uitleven in de styling. Maak bijvoorbeeld een margarita met de typische salt rim en een schijfje limoen op de rand. Of serveer een cocktail in een chocolade paashaas, zoals wij hier deden.
3. Ga voor een buffet met verschillende gerechten
Het leuke aan een brunch is dat je niet beperkt bent tot één gerecht, maar kunt losgaan met verschillende kleine gerechten. Niet alleen proef je zo veel verschillende smaken, je gasten kunnen ook gewoon lekker kiezen waar zijn zin in hebben.
Ga sowieso voor een mooie mix tussen zoete en hartige gerechten. Hieronder een overzicht van onze favoriete recepten voor op de paasbrunch.
Hartige gerechten voor op de paasbrunch:
- Carpaccio-toast met parmezaan en tuinkers (voor Pasen!)
- Cilbir (gepocheerd ei met knoflookyoghurt en chiliboter)
- Groene pannenkoekjes met een gepocheerd ei
- Hippe egg sando (broodje eiersalade 2.0)
- Brunch bao met bacon, ei en hoisinsaus
- Koreaanse gevulde eieren met crispy kwarteleitjes
- 4 x smörrebröd
- Eitjes met citroen, dille en mierikswortel voor Pasen
Zoetigheid voor de paasbrunch:
- Eton Mess met advocaat en bokkepootjes (voor Pasen!)
- Rocky road voor Pasen
- Pannenkoekentaart voor Pasen
- Goddelijke paasbroodjes (hot cross buns)
- Cocktail voor Pasen (ín een chocolade paashaas!)
- Makkelijke paastaart met chocolade en bitterkoekjes
4. Maak zoveel mogelijk van tevoren
Liever niet teveel keukenstress tijdens de brunch zelf? Maak dan zoveel mogelijk gerechten die je van tevoren kunt bereiden. Quiche bijvoorbeeld (onze favoriet is deze knalgroene quiche met avocadodeeg van Jamie Oliver), of pannenkoekentaart of kaneelbroodjes.
5. Steun lokale ondernemers
En tot slot: denk dit jaar twee keer na voordat je op automatische piloot alle inkopen doet in de supermarkt. Kleinere lokale ondernemers worden nog steeds hard getroffen door de coronacrisis en zij kunnen alle steun gebruiken.
Natuurwijn van die toffe wijnbar om de hoek, knapperig zuurdesembrood van dat restaurant dat nu tijdelijk broden verkoopt, een selectie kazen van je favoriete kaaswinkel… Vaak hebben dit soort producten ook nog eens veel meer eigenheid dan hun tegenhanger uit de supermarkt. Dat heet dus een win-win-situatie…
Support your locals: doe je boodschappen bij deze ondernemers