Zalig brunch-menu: 7 gerechten voor een heerlijke ochtend/middag
Met Pasen gaan we brunchen. Denk aan scones, croissants met frambozenjam of toast met – logisch – eieren. Heerlijk zo’n brunch, maar welke gerechten zet je precies op tafel? Hoeveel hartige recepten heb je nodig en welke zoete items wil je op tafel hebben staan? Wij maakten een vrolijk brunch-menu dat bestaat uit zeven fingerlicking-good recepten. Voor je uitgebreide brunch (of het paasontbijt).
Dit gaan we op tafel zetten tijdens de paasdagen.
7 recepten voor het brunch-menu
We beginnen met hartig en eindigen met zoet. Zoals je ouders het je hebben geleerd.
1. Bladerdeegtaartjes met ei, ham en groene asperges
Deze bladerdeegtaartjes met ei, ham en groene asperges zijn zó lekker dat we de dagen naar Pasen aan het aftellen zijn. Ze verdienen een plekje bij iédere (paas)brunch en daarom de perfecte start van het brunch-menu.
Ben je vegetariër? Vervang de ham dan door zongedroogde tomaatjes. Wel de pit, maar dan zonder het vlees. Ook fijn: je kunt deze brunch-taartjes makkelijk van te voren bereiden en à la minute afbakken.
> Naar recept: Bladerdeegtaartjes met ei, ham en groene asperges
2. Tomatenomelet met za’atar en labneh
Geen paasbrunch zonder een brunch-recept met ei. Deze tomatenomelet met za’atar en labneh heeft een Oosters tintje en is net even anders dan je van de standaard omelet gewend bent. Wel zo leuk. De omelet is ook belachelijk simpel om te maken. En overigens ook een heerlijke lunch voor alle thuiswerkers onder ons, maar dat terzijde.
> Naar recept: tomatenomelet met za’atar en labneh
3. Crostini met doperwten, feta & munt-hummus
Geen brunch-menu is compleet zonder dat er een fijne toast of crostini op tafel staat. Deze crostini met een spread van doperwten, feta en munt is zó simpel om te maken en zo damn good. Wil je keuze in crostini’s? Deze toast tricolore met ricotta, tomaat en basilicum is ook heerlijk fris en perfect voor de paasbrunch.
Juist een zoete tegenhanger erbij? Kan ook. Ga dan voor deze ontbijttoast met gezouten ricotta en bosbessencompote.
> Naar recept: Crostini met doperwten, feta & munt-hummus
4. Zoet-hartige bacon scones met knapperig spek & maple syrup
Dit zijn de lekkerste scones: bacon scones met sirop d’érable. Er zitten knapperige stukjes spek in én ahornsiroop – onweerstaanbaar. De scones lijken misschien iets meer op een zoet-hartig koekje en zijn minder droog dan je van een scone gewend bent.
> Naar recept: Zoet-hartige bacon scones met knapperig spek & maple syrup
5. Havermoutkoekjes met pecan en kokos
Super makkelijk om te maken, gezond en ook nog ‘s veganistisch. Van deze koekjes maak je er zo een hele batch, zodat je ook nog over hebt voor de volgende ochtend. Win-win-situatie.
> Naar recept: Havermoutkoekjes met pecan en kokos
6. Paasbreekbrood met kaneel-amandelspijs
Van stollen met spijs tot in schaapjes gevormde stukken boter, in de supermarkt vind je het allemaal. Allemaal super lekker, maar nóg lekkerder is het om het zelf te maken. Zoals dit recept voor paasbreekbrood met kaneel-amandelspijs.
> Naar recept: Paasbreekbrood met kaneel-amandelspijs
7. Yoghurttaart zonder bodem
Deze yoghurttaart is heerlijk om je brunch-menu mee af te sluiten of compleet mee te maken. De taart is vergelijkbaar met een cheesecake, maar dan zonder bodem. En met heerlijke muntsuiker die eroverheen gaat. Licht en toch satisfying.
> Naar recept: Yoghurttaart zonder bodem