Geef je broodbeleg een upgrade met deze ingrediënten
Zelfs de Culy-redactie heeft er wel ‘s last van: gebrek aan inspiratie wanneer het aankomt op broodbeleg. Die eeuwige kaasplak en dat gebakken eitje kennen we nu wel. Daarom is het tijd voor wat inspiratie om je broodbeleg repertoire even mee aan te scherpen.
Wel ‘s gedacht aan de volgende toppings?
Broodbeleg saai? Niet met deze verrassende toppings
Van zuur tot zoet en van worst tot kaas: welkom in je nieuwe brooddimensie.
Broodje worst 2.0
Vergeet die retro plak boterhamworst en decoreer je broodje eens met een (vegetarische) worst. Combineer ‘m niet zomaar met de eerste de beste saus die je tegenkomt, maar kies voor een chimichurri of een zelfgemaakte pesto van daslook.
Fruit
Ook al is jam vast onderdeel in onze broodbelegcollectie, aan vers fruit wordt minder snel gedacht. En dat is een gemiste kans. Doe bijvoorbeeld zoals Culy’s Winnie en combineer je gezouten ricotta met fruit en honing. Je wil niet anders meer.
Andere kaas
We grijpen (te) vaak naar de voor de hand liggende kazen om te beleggen. Jonge of oude kaas, geitenkaas of met komijn. Gooi het eens over een andere boeg door voor verse ricotta te kiezen, voor burrata of Parmezaan.
Gegrilde groenten à la nu
Er was een tijd dat de enige vegetarische optie op een broodjesmenu gegrilde groenten waren. Godzijdank is dat inmiddels gepasseerd, en weten we de veelzijdigheid van groenten te waarderen. Heb je gebakken en gekruide groenten – zoals pompoen – over van het diner de avond ervoor? Combineer ze eens met wat mayo, citroen, rucola en geroosterde nootjes.
Mayo met een twist
Die eeuwige pot mayo op tafel kan ook even een update gebruiken. Want mix je ‘m met een andere smaakmaker, dan til je je broodje direct naar een hoger niveau en heeft het verder genoeg aan wat komkommer, sla en/of nootjes. Meng de mayo bijvoorbeeld met verse kruiden, geef ‘m pit met sriracha of frisheid met limoen.
> Bekijk ook: 10 x mayo met een smaakje: de allerlekkerste mayonaise recepten van Culy
Op sjiek
Wil je echt je best doen en gaat het niet even om een tussendoor lunch op kantoor? Grijp dan naar subtiele en smaakvolle accenten voor je broodbeleg, zoals viseitjes. Dat kan natuurlijk kaviaar zijn als je er echt voor wilt gaat, maar voor op een broodje grijpen wij graag naar de imitatieversie. Ook erg lekker én vegetarisch: ingelegd mosterdzaad.
Zuur
Nog eentje die te vaak onderschat wordt: ingrediënten op zuur. Bewaar die komkommer niet voor bij je stamppot, maar plant ‘m op je broodje tijdens de lunch. Maak eens zelf uien in – fluitje van een cent, kost alleen wachttijd. Combineert uitstekend met wat kaas kunnen we je vertellen.
Meer lekker broodbeleg:
- Culy Homemade: broodje gehaktbal met een Aziatisch tintje
- Culy Homemade: Tunacado (een knapperig broodje tonijn met avocado)
- Culy Homemade: broodje kipkerrie met geblakerde bosui en koriander