Weekmenu: 7 x bloemkool totaal anders (een ode aan onze favoriete groente)
Elke week bedenken wat er gegeten moet worden, kan nog wel ‘s een hele opgave zijn. Om ervoor te zorgen dat je niet wekelijks dezelfde gerechten op tafel zet, inspireren wij je graag met handige weekmenu’s. Deze week zetten we in teken van bloemkool, want deze groente eten we het liefst in Nederland. Je merkt niet eens dat je 7 dagen bloemkool eet, want met deze groente kun je héél wat kanten uit!
Meer inspiratie nodig? Bekijk alle weekmenu’s
Oh, en maak jij één van deze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!
Maandag
De maandag beginnen we makkelijk met een noodlesalade met misobloemkool. De bloemkool krijgt een dressing van miso en wordt licht geroosterd, zowel warm als koud erg lekker. Wat jij wilt!
> Naar recept: Culy Homemade: makkelijke noedelsalade met miso-bloemkool
Dinsdag
Wist je dat je van bloemkool ook couscous kunt maken? Met dit gerecht zal je het zeker onthouden. Lekker, makkelijk en gezond. De bloemkoolcouscous komt samen met ovengroente, amandelen en ras el hanout.
> Naar recept: makkelijke Midden-Oosterse bloemkoolcouscous met ovengroente
Woensdag
Een recept in het weekmenu van kookgod Ottolenghi kan natuurlijk niet ontbreken. Deze salade met gegrilde bloemkool met (zelfgemaakte!) groene harissa, kikkererwten en eitjes is bijna schandalig lekker.
> Naar recept: Culy Homemade: salade met gegrilde bloemkool, kikkererwten, ei & groene harissa
Donderdag
Soep in de zomer? Het is mogelijk. Helemaal deze variant op de welbekende minestronesoep uit Italië. Lekker veel groente, uiteraard ook een beetje bloemkool, samen met spelt, wortel en dille. Bijzondere smaken samen, maken een excellente soep in de mond.
> Naar recept: Culy Homemade: minestrone met bloemkool, spelt, wortel en dille
Vrijdag
Vrijdag ontkennen we stiekem het bestaan van de bloemkool en stoppen we het in een pizzabodem. Je weet dat het er is, je proeft het lichtjes, maar de focus ligt zeker op het goddelijke beleg van ham en gegrilde aubergine.
> Naar recept: bloemkoolpizza met aubergine en ham van ZTRDG
Zaterdag
Op de zaterdag gaan we frituren met bloemkool, hij wordt verschrikkelijk knapperig en perfect als hapje op de (vega) borrelplank. De pittige srichachasaus en Japanse mayo maken het gerechtje helemaal af!
Zondag
Twee keer Ottolenghi in 1 week. We doen het stiekem toch (vertel het niet verder). Deze taart van bloemkool en rode ui ziet er geweldig uit op de foto maar is ook echt geweldig om te maken en te eten. Anyone else? Bloemkool?
> Naar recept: Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui uit Plenty More