7 x inspiratie voor lekkere en makkelijke bladerdeeghapjes
Als een gastheer of gastvrouw bladerdeeghapjes op tafel zet, duurt het meestal niet lang voordat de hele schaal leeg is. Logisch: bladerdeeghapjes zijn gewoon gigantisch lekker. Inspiratie nodig? Bieden we aan, met veel liefde trouwens.
Als je écht lekker bladerdeeg wilt, ga dan voor bladerdeeg op basis van roomboter. Vaak is bladerdeeg gemaakt op basis van margarine en dat verschil proef je. Ons motto is namelijk: áls je dan een keer hapjes op tafel zet, doe het dan meteen goed…
7 x inspiratie voor de lekkerste bladerdeeghapjes
1. Vietnamese saucijzenbroodjes
In dit recept voor saucijzenbroodjes geven we de klassieke vulling een twist door er Vietnamese smaakmakers (zoals citroengras, koriander en sesamolie) aan toe te voegen. Een topidee, al zeggen we het zelf.
> Naar recept: Vietnamese saucijzenbroodjes (heerlijk bij de borrel!)
2. Hartige pindavlinders
Heb je nog een vel bladerdeeg en een pot pindakaas in huis (en oké: liefst ook nog wat knoflook en een beetje limoen)? Dan heb je alles in huis voor toffe hartige pindavlinders van bladerdeeg.
> Naar recept: Hartige pindavlinders van bladerdeeg (mét pindakaas!)
3. Pestobroodjes
Deze mini pestobroodjes zijn het ideale borrelhapje. Makkelijk te maken, snel klaar en lekker warm en hartig. Serveer ze bij een wijntje of bij een feestelijk glas bubbels.
> Naar recept: pestobroodjes voor bij de borrel
4. Indiase bladerdeeghapjes (samosa’s)
Samosa’s kun je maken met filodeeg (zie hier een recept) of met bladerdeeg. De vulling bestaat vaak uit aardappelen, doperwten en veel specerijen. Superlekker!
> Naar recept: Snelle samosa’s uit de oven
5. Kaasvlinders
Vind maar eens een persoon die kaasvlinders niet lekker vindt. Onmogelijk, toch? Dat dachten wij ook.
> Naar recept: how-to: zo maak je zelf kaasvlinders
6. Klassieke saucijzenbroodjes
Ga je liever voor een klassiek saucijzenbroodje, dan kan dat natuurlijk ook. Maak ze dan ‘bite-size’, zodat ze makkelijk weg te snacken zijn.
> Naar recept: supersnelle bite-size saucijzenbroodjes
7. Marokkaanse bladerdeeghapjes (Briwat)
Briwat zijn heerlijke bladerdeeghapjes gevuld met geurige kip, rozijnen en amandelen. Voor de lovers van zoet-zout-combinaties!
> Naar recept: briwat met kip: heerlijke Marokkaanse bladerdeeghapjes
Meer kerstinspiratie?
- Kerst klein vieren dit jaar? Met deze ideeën maak je het toch feestelijk
- 42 recepten voor een tafel vol gezonde borrelhapjes
- Kerstdiner bestellen? Dit zijn de kerstdiners van toprestaurants voor thuis