Bijzondere gerechten bij Franse fastfood-ketens
Fransen roepen altijd om ‘t hardst dat ze fastfood háten, maar ondertussen zijn de bekende ketens niet weg te denken uit het Franse straatbeeld. Maar er worden in het land van de gastronomie wél bijzondere twists gegeven aan fastfoodgerechten. Een burger met foie gras, bijvoorbeeld.
Een McDonald’s hamburger, maar dan op een bagelboordje: Le Grand Bagel Cheese.
Bij de Franse fastfoodketen Quick verkochten ze begin dit jaar de Quick’n Foie Gras; een limited edition hamburger met een plakje bloc de foie gras. Het motto van dit broodje luidde: “Your New Year’s resolutions can wait.”
Tevens bij de Quick: de Cheesy Leerdammer.
Racletten bij de Subway met de Sub Raclette, met naast Zwitserse raclet-kaas een flinke portie ham, kalkoen en pepperoni.
De fastfood-variant van de klassieke croque monsieur: Le Croque McDo bij McDonald’s.
Een soort McFlurry maar dan bij Quick, met speculoos-koekjes. Stiekem heel erg lekker.
Klinkt sjiek, de Le Double Shiny Bacon van McDonald’s. Maar het is gewoon een bacon cheeseburger, maar dan… glanzend? Wij snappen ‘m niet.
De Franse Domino’s Pizza kwam met de Bacon Groovy: een pizza met crème fraîche, mozzarella, geroosterde kip, uitjes, barbecue-saus en bacon.
Ook leuk bij Domino’s: poffertjes met poedersuiker.
Bij de Franse thuisbezorgservice Speed Burger maken ze Gouda Sticks: kaasstengels van Gouda-kaas met een knapperig korstje.
Le Brownie Stick van McDonald’s: een brownie met karamelsaus op een koekjesbodem.
En het meest vreemde gerecht uit deze lijst: de Foie Gras Sushi van het Franse Sushi Shop. Een nigiri-sushi met een stukje foie gras en koekkruimeltjes.