Bakker in Zwolle maakt eerste cronuts van Nederland
De cronut, een combinatie van een croissant en een donut, is razend populair in New York. De Nederlandse bakker Max van Dijk van bakkerij Van Orsouw in Zwolle heeft vandaag de eerste Nederlandse cronut gebakken.
Vanmorgen werd de eerste cronut gebakken. Hoewel het recept niet online staat, is Van Dijk toch aan de slag gegaan. “Met een beetje googelen kom je een heel eind”, aldus de bakker tegen RTV Oost.
De cronuts blijven nog wel even te koop, aldus Van Dijk. Op naar Zwolle, dus!
Van Orsouw
Grote Markt 6, Zwolle
Lancering Cronut bij Van Orsouw! #tvoost
— Max van Dijk (@VanOrsouwZwolle) July 17, 2013
Hoewel Van Orsouw de eerste bakker is die ze verkoopt, serveerde restaurant De Wilde Pieters in Apeldoorn de cronut vorige week al aan zijn gasten:
En bier gaan de laatste cronuts pic.twitter.com/HzlEkCXUqF
— Rob & Carina Pieters (@dewildepieters) July 14, 2013