12 x de lekkerste Aziatische toetjes op een rijtje
Sommige toetjes uit onderstaand lijstje zijn eerder traditioneel, anderen zijn juist weer Westers met een frisse, Aziatische twist. Hoe dan ook zijn deze Aziatische toetjes in beide gevallen een goede afsluiter voor een kom noodles, curry of een ander Aziatisch gerecht. Kwestie van in thema blijven!
12 x de lekkerste Aziatische toetjes op een rijtje
1. Filipijnse mango float
Mango float is een no-bake dessert uit de Filipijnen dat bestaat uit laagjes koekkruimels, mangopuree en een mengsel van opgeklopte slagroom en gecondenseerde melk. En dat is lékker!
> Recept: mango float (een heerlijk tropisch toetje!)
2. Aziatische kokosflensjes
Dadar gulung zijn opgerolde groene flensjes met een vulling van kokos en gula djawa. De knalgroene kleur is te danken aan het pandan-extract dat je door het beslag roert. Zien ze er niet ge-wél-dig uit? Dat zijn ze ook.
> Recept: dadar gulung (pandanflensjes) met kokosvulling
3. Mochi met chocolade-hazelnootpasta
Deze mochi met chocolade-hazelnootpasta zien er dan wel spectaculair uit, in feite maak je ze met slechts vijf ingrediĂ«nten. Daarmee zijn ze dus Ă©cht niet zo moeilijk als je denktâŠ
> Recept: Mochi met chocolade-hazelnootpasta (met slechts 5 ingrediënten!)
4. Indische spekkoekcake
Spekkoek zelf is dan wel een arbeidsintensief klusje, deze spekkoekcake zet je heel wat sneller op tafel. Ideaal dus als je last minute nog wat lekkers wil bakken voor onverwacht bezoek.
> Recept:Â Indische spekkoekcake
5. Sojasausbrownies
Met een beetje sojasaus geef je brownies niet alleen een vleugje Azië, maar ook meer diepte en umami. Echt lekker!
> Recept:Â Sojasausbrownies met butterscotch uit Vegan JapanEasy
6. Vietnamese koffieflan met karamel
Wij zijn dol op Vietnamese (ijs)koffie: je weet wel, die soort met gecondenseerde melk. We zeggen weleens dat het smaakt zoals je hoopt dat koffie smaakt als je âm ruikt. Zoet, mokka-achtig, opwekkend. En blijkbaar kan het nĂłg lekkerder, met deze Vietnamees geĂŻnspireerde koffie flan!
> Recept: Vietnamese koffie flan met karamel
7. Tiramisu in glaasjes met pandan en kokos
Deze tiramisu in glaasjes krijgt zijn Aziatisch tintje door de pandan(likeur) en kokos. Bovendien is âie ook minder zwaar en wat frisser dan gewone tiramisu.
> Recept: tiramisu in glaasjes met pandan en kokos
8. Thaise kokosmakronen met chili en limoen
Klassieke recepten met een twist? Count us in! We namen het klassieke recept voor kokosmakronen dus even flink op de schop en voegen er chilipeper en limoen aan toe. En dat resulteert in kokosmakronen met een Thais tintje.
> Recept: Thaise kokosmakronen met chili en limoen
9. Miso cheesecake
Miso en cheesecake? Reken maar van yes dat dat een steengoed huwelijk is. Een lepeltje miso in het beslag geeft het geheel namelijk een diepere, volwassen smaak en een tikkeltje je-ne-sais-quoi. Wij kunnen inmiddels niet meer zonder.
> Recept: miso cheesecake (een verrassend lekkere combinatie)
10. Chocolade aardbeien met matcha
Chocolade aardbeien zijn natuurlijk een beetje retro. Maar deze klassieker verveelt ons nóóit. Zeker niet bij kaarslicht. De chocolade aardbeien in dit recept hebben wel een moderne twist. We maken ze immers met witte chocolade en â hier komt AziĂ« weer om de hoek kijken â matcha.
> Recept: chocolade aardbeien met matcha
11. Matcha tiramisu
Zelfs als je geen âtoetjesmensâ bent (zoals sommige mensen zichzelf bestempelen), ga je voor de bijl voor deze matcha tiramisu. De prachtige groene kleur van de matcha-thee maakt dat je er meteen in wil duiken met een lepel. Daarnaast is âie ook nog eens verraderlijk lekker.
> Recept: matcha tiramisu
12. Pandan cotta (panna cotta met pandan)
Met deze pandan cotta kun je âns lekker indruk maken op je vrienden. Want hoewel het er behoorlijk spectaculair uitziet (toch?), is dit toetje in feite supersimpel. Het enige wat je hoeft te doen is pandanpasta door de room van je panna cotta roeren. Dit kun je.
> Recept: pandan cotta (panna cotta met pandan)