De 10 allergrootste avocado ergernissen die we allemaal kennen
Avocado’s. We zijn dol op die groene rakkers, maar ze geven wel een hoop tough love. Om heel eerlijk te zijn, hangen er wel een héle hoop irritante zaken om deze vruchten heen… Daarom: de 10 allergrootste avocado ergernissen die we allemaal wel (her)kennen.
1. De avocado’s in de supermarkt zijn bijna altijd knoerthard.
2. Of helemaal mushy en zacht.
3. En omdat je – zonder ze aan te raken – de rijpheid niet goed kunt zien, is het knijpen geblazen.
4. In het ergste geval vind je allemaal overrijpe avocado’s met deukjes erin, van de vorige gefrustreerde mensen.
5. Zelfs de ‘eetrijp’ avocado’s zijn vaak een deceptie! (Gelukkig kun je de rijpheid ook goed via het pitje checken, volgens dé populaire Culy-tip. Klik hier om te zien hoe).
6. Heb je eenmaal een goede avocado te pakken, is -ie thuis binnen een paar uur alsnog overrijp.
7. En die ene tip van die ene buurvrouw, dat je je pit in de avocado moet laten zitten zodat -ie mooi groen blijft, blijkt één grote flop.
8. Of nog erger, verwerk je een prachtige avo in een guacamole, kleurt die binnen no-time bruin. Argh! (Gelukkig kun je dit voorkomen met een laagje water).
9. Mensen die een perfecte avocado helemaal verknoeien door hem heel raar te snijden (let op: het moet dus zó).
10. Maar heb je eenmaal de ideale avocado te pakken, eet je hem op z’n meest groene en verse moment, met wat grof zeezout en olijfolie of een gepocheerd eitje… bedenk dan: het was ál die ergernis waard. Toch?