Dit zijn de 6 lekkerste alternatieven voor pangasius en tilapia
In elke willekeurige supermarkt zal je het zien liggen: tilapia en pangasius filet. Vaak ingevroren in het vriesvak, maar de witte stukken vis zijn ook vaak in het schap van de verse vis terug te vinden. Toch wordt het de laatste tijd afgeraden om voor deze vissoorten te gaan, omdat de vis niet op een verantwoorde manier gekweekt zou worden. Gelukkigย zijn er nog veel meer lekkere vissoorten die wel een plekje in de spotlights verdienen. Wij zetten 6 alternatieven voor pangasius en tilapia voor je op een rijtje.
We snappen wel dat pangasius en tilapia populair zijn. Beide visjes zijn gemakkelijk te bereiden, smaken niet tรฉ vis-achtig en het is in verhouding met andere vis erg goedkoop. Maar begrijp ons niet verkeerd, er zwemmen ook nog andere vissen in de zee! Als je een alternatief voor tilapia en pangasius zoekt, ben je hier aan het goede adres.
6 alternatieven voor pangasius en tilapia die je bij je visboer vindt:
Meerval
Meerval lijkt wel een beetje op tilapia. Het heeft een milde smaak en een vrij stevige textuur. Meerval is jaarrond goed verkrijgbaar.
Zeebaars
Ook zeebaars heeft wel iets weg van tilapia. De vis is mild van smaak en heeft een stevige textuur. Mocht je wilde zeebaars op je bord hebben liggen, dan zal de smaak iets aanweziger zijn. We maakten al eerder dit heerlijke recept met zeebaars: chili-limoenvis met maiscrรจme en bimi.
Rode snapper
De naam doet het beestje eer aan: de rode snapper heeft prachtige rode schubben. De vis zelf is lichtroze van kleur en heeft een zachte, vochtige textuur. Ook rode snapper is vrij mild van smaak. Fun fact: veel vis die verkocht wordt onder de naam โsnapperโ is helemaal geen snapper, maar een andere vissoort.
Forel
Forel is een makkelijk visje. Forel heeft een zachte, boterachtige smaak. De textuur is medium-stevig. Vaak is forel roze van kleur (een beetje zoals zalm), maar dit hoeft niet zo te zijn. Soms kan forel ook oranje of wit zijn. Het ligt er helemaal aan wat die forel gegeten heeft. Benieuwd naar forel ร la meuniรจre? Wij hebben hier het recept.
Kabeljauw
Kabeljauw is erg smaakvol en heeft mooi, helder wit visvlees. Het heeft een vrij stevige textuur. Bij Culy koken we vaker met deze heerlijke vissoort, zoals deze kabeljauwfilet met pancetta en pasta pesto.
Koolvis
In veel opzichten lijkt koolvis op kabeljauw. Het is een voordelig visje dat je kan bakken, grillen en stomen. Het heeft een vrij neutrale smaak, waardoor hij in veel gerechten gebruikt kan worden.
De allerlekkerste recepten met vis:
- Kokotxa: het lekkerste gedeelte van de vis zit onder de kaak
- Vanavond vis op het menu? Dit zijn de lekkerste visrecepten
- Hoe maak je zelf lekkere vistacoโs? En met welke vis?