Aardappels: welke gebruik je waarvoor?
Met aardappels kan je alle kanten op: gebakken in wat boter, in een fijne puree of mousseline, lekker roosteren in de oven of door een frisse salade… Maar welke aardappel gebruik je waarvoor?
Zoveel aardappels, zoveel soorten. Maar welk exemplaar kun je nu het beste in welke bereiding gebruiken?
– Zetmeelrijke aardappels: denk hierbij aan bintjes of Nicola. Ze zijn meestal lichtkruimig en ideaal om mee te bakken en frituren.
– Vastkokende aardappelen: denk aan bijvoorbeeld rode aardappelen, deze zijn perfect voor soepen en salades omdat ze hun vorm behouden tijdens het koken.
– Lichtkruimige aardappelen: lichtkruimige aardappelen zijn over het algemeen goed voor de meeste dingen. Rooster, bak of pureer ze en je zit goed.
Weet je niet zeker met wat voor aardappelen je te maken hebt? Ga even langs je dichtstbijzijnde groenteboer, die zal je het juiste advies geven.