9 x koken & bakken met limoen
Limoen, we zijn er dol op. In partjes, puur het sap of de geurige zest (geraspte schil). De frisse smaak geeft meteen een tropische touch aan je gerecht.
Zorg dat je voor de limoenzest wel dat je een fijne rasp gebruikt (bijvoorbeeld een Microplane) en rasp alleen het groene gedeelte, niet het witte, bittere stuk. Let trouwens op met niet-biologische limoenen: daar zit soms een vettige waxlaag overheen. Eerst goed boenen dus.
Klik op de foto’s voor het gehele recept
1. Snel mango-kokos-limoen toetje
2. Banakoli’s: sticky bananen-kokos-limoen cakejes
3. Salade met zalm, garnalen & limoenmayo
4. Mojito op een suikerrietstokje
5. Oosterse mihoen met garnalen
6. Cocktail van komkommer en karnemelk van Niven Kunz
7. Glutenvrije polenta-citruscake met blauwe bessen
8. Amok, gestoomde vis uit Cambodja
9. Avocado-ijs