9 redenen om altijd fruit in je vriezer te hebben
Al eerder schreven we waarom het handig is om altijd spinazie en doperwten in je vriezer te hebben liggen, maar bevroren fruit is ook érg handig om op voorraad te hebben. Negen redenen:
1. Bij een bolletje ijs
Verwarm een paar handen fruit in een pannetje (eventueel met een schepje suiker) en serveer bij een bolletje ijs. Al-tijd lekker!
2. Zelf fruitijs maken
Trek in een bolletje ijs? Maak dan zelf sorbet, of nog beter: banana soft serve!
3. Door je havermout
Warme overnight oats met bevroren fruit… yum!
4. Om mee te bakken
Zin om iets te baken? Bosbessen en kersen zijn ideaal door bijvoorbeeld muffins en (chocolade)taarten, en geven je gerecht net dat beetje extra smaak en smeuïgheid.
5. Als ‘ijsblokje’ in een cocktail
Rijg een paar stukjes fruit op een prikkertje of bevries ze in een ijsblokjesvorm en steek in je cocktail. Zo blijft -ie koud en krijgt je drankje meer smaak.
6. Sapjes & smoothies
Bevroren fruit zorgt ervoor dat je smoothie (je hebt hiervoor wel een sterke blender voor nodig) gelijk heerlijk koud is. Kijk hier voor onze favoriete combinaties.
7. Als een snelle saus
Over pannenkoeken, ijs, een simpele cake, wentelteefjes of door je yoghurt. Verwarm hiervoor je favoriete fruit (eventueel met een beetje suiker en vanille) totdat het zo zacht is dat je het door een zeef kan drukken. Kook eventueel in tot de gewenste dikte.
8. Door pannenkoekjes
American pancakes als ontbijt, met door het beslag bosbessen, frambozen of kersen… Need we say more?
9. In een fles water of limonade
Vind je ‘gewoon’ water maar zo saai? Doe een paar stukjes fruit in je flesje water of limonade en het krijgt gelijk meer smaak.