9 ingrediënten die je altijd in je voorraadkast moet hebben
Deze 9 ingrediënten zijn ideaal om altijd in huis te hebben. Zodat je ten alle tijde een heerlijke maaltijd kan maken! Jep, zo’n lijstje is érg handig deze periode.
Let wel: hiermee willen we niét zeggen dat iedereen deze ingrediënten moet gaan hamsteren. De supermarkten leegroven heeft geen zin, maar moet je sowieso boodschappen doen? Dan zijn deze ingrediënten slimme keuzes.
9x ingrediënten die altijd in je voorraadkast moeten
1. Bonen en vis in blik
Zowel bonen als vis zitten boordevol met proteïnen en zijn dus erg gezond. Bovendien zijn ze meestal al gaar en kan je er veel verschillende kanten mee op.
> Tip: Culy Homemade: chili con carne met espresso en vijf soorten bonen
2. Pasta en rijst
Tja, pasta en rijst zijn nu eenmaal ontzettend veelzijdige gerechten en zijn dus altijd handig om in huis te hebben. En een lekker bordje pasta of een good old portie nasi kan er altijd wel in.
3. Fruit en groenten in blik
Hoewel verse producten meestal lekkerder zijn, blijven fruit en groenten uit blik een stuk langer goed en weet je zeker dat ze perfect rijp zijn. Daarnaast kan je er veel kanten mee op en zijn ze sneller gaar.
4. Specerijen en kruiden
Specerijen geven elk gerecht smaak én karakter. Koop gedroogde kruiden die je het meest gebruikt en zorgt dat je altijd een paar potjes achter de hand hebt.
Tegenwoordig worden er ook steeds meer ingevroren kruiden verkocht. Deze worden vers ingevroren en bewaar je in je vriezer.
5. Noten en gedroogd fruit
Experimenteer erop los en koop ook varianten die je in eerste instantie niet zo snel zou kiezen.
6. Tomaten in blik
Tomaten zitten boordevol antioxidanten en zijn een goede basis voor sauzen, soepen en stoofpotjes. Je kan er alle kanten mee op, dus zorg dat je altijd een paar blikken in huis hebt.
> Tip: Culy Homemade: sauce vierge, een frisse tomatensaus
7. Olie
Wat zouden we zonder (olijf)olie moeten? Wij zouden het niet weten! Zorg dus dat je altijd een lekkere fles olijfolie op voorraad hebt waarmee je ieder gerecht met een paar druppeltjes speciaal maakt.
8. Azijn
Het vermogen van azijn om smaken te veranderen en te transformeren is bijzonder. Gebruik en probeer verschillende soorten om bijvoorbeeld je eigen dressings en marinades te maken, of gebruik het bijvoorbeeld bij Siliciaanse caponata.
9. Bakspullen
Reserveer een plank in je kast voor bloem, suiker, bakpoeder, vanille en andere bakproducten. Zo kan je altijd iets lekkers maken, zonder de deur uit te hoeven.
Meer handige kooktips?
- Hoe te eten, koken en inkopen in tijden van crisis
- 9 x makkelijke kip recepten voor van die dagen waarop koken een opgave is
- Bonen koken: zo doe je dat (trend-alert: de gekookte boon is back!)