9 dingen die je óók in je blender kunt maken
Met behulp van je blender kun je de lekkerste smoothies maken, maar om te voorkomen dat het bakbeest de rest van de tijd staat te verstoffen delen we vandaag negen dingen waarvoor je óók een blender kunt gebruiken.
Let wel: niet elke blender is even krachtig. Hierdoor kan je sommige harde producten als noten en bevroren fruit niet altijd even glad draaien. Kijk hier voor een uitgebreide review van onze favoriete blender.
Hollandaisesaus
Hollandaisesaus lijkt moeilijk te maken, maar zolang je de gesmolten boter langzaam in een dunne straal aan de eidooiers toevoegt, kan er (bijna) niets mis gaan.
Een blender maakt het je hierbij nóg makkelijker dan een staafmixer, want als hij eenmaal staat te draaien hoef je alleen de boter erbij te gieten. Pas wel op dat je de blender niet op de hoogste stand zet, want anders kan de saus alsnog gaan schiften.
Notenmelk
In de (bio) supermarkt zien we steeds meer pakken notenmelk van bijvoorbeeld amandelen of hazelnoten. Wij zijn groot fan, maar helaas worden er ook vaak onnodige suikers aan toegevoegd.
Gelukkig kan je de plantaardige melk ook heel gemakkelijk in je blender maken. Het belangrijkste is dat je de noten wel van tevoren weekt in wat warm water, maar de rest is een koud kunstje!
Pannenkoekenbeslag
Voor de pannenkoekenliefhebbers onder ons: maak je beslag in een paar seconden in je blender! Let wel op dat je het beslag maar kort blendt, anders worden ze nooit zo fluffy als je zou willen.
Scrambled eggs
Een andere makkelijke truc is het maken van scrambled eggs. Het bakken doe je (net als bij de pannenkoeken) natuurlijk in de pan, maar met een simpele druk op de knop zijn je eitjes perfect geklutst.
Pindakaas
Als je eenmaal zelf je pindakaas hebt gemaakt, wil je niet anders meer. Het resultaat is iets vloeibaarder dan die uit de supermarkt, maar je weet zo precies wat er in zit en je kunt de smaak volledig aanpassen aan je eigen smaak.
Tip: hou je van pindakaas met stukjes noot? Roer dan door het eindproduct wat grofgehakte pinda’s.
Chocolade-pindakaaspudding
We gaan nog even door met de pindakaas, want deze goddelijke chocoladepudding met pindakaas maak je ook in de blender!
Hummus
Nog zo’n heerlijk smeersel! Gebruik voor extra gemak kikkererwten uit blik en varieer naar hartelust.
Mayonaise
Net als Hollandaisesaus kun je ook mayonaise heel goed in de blender maken. Hiervoor gelden dezelfde regels (de olie in een dunne straal toevoegen en de blender niet op de hoogste stand) en in een mum van tijd heb je een pot vol.
Tip: voeg na afloop extra smaakmakers toe als basilicum, citroensap- en rasp, Sriracha of sambal, truffeltapenade of zongedroogde tomaatjes.
Bananenijs
Tot slot een heerlijk toetje! Zorg dat je steevast een paar in plakjes gesneden bananen in de vriezer hebt liggen en je kunt op elk gewenst moment banana soft serve maken.