8x bladerdeeghapjes die gegarandeerd een hit zijn op je feestje
Bladerdeeg is altijd een hit bij borrels en feestjes. Het is knapperig, luchtig en de perfecte basis voor zowel hartige als zoete hapjes. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren! Van smaakvolle vullingen met kaas en vlees tot zoete lekkernijen met fruit en karamel. Dit zijn acht bladerdeeghapjes waar je gasten zeker niet vanaf kunnen blijven.
Culy’s favoriete bladerdeeghapjes
1. Bladerdeegrolletjes met chorizo en paprika
Deze bladerdeegrolletjes zijn gevuld met pittige chorizo en zoete paprika. De combinatie van smaken zorgt voor een heerlijke balans van hartig en zoet, verpakt in een knapperige buitenkant. Ze zijn perfect om te delen tijdens een feestje of borrel.
> Naar het recept: Bladerdeegrolletjes met chorizo en paprika
2. Bombay roll
Dit bladerdeeghapje met chutney, kaas en ui gaat een hit worden op jouw feestje. Een Bombay roll is namelijk alles wat je hartje begeert: makkelijk, snel en vooral: o-zo lekker.
> Naar het recept: Bombay roll
3. Hartige bladerdeegtaartjes
Deze hartige bladerdeegtaartjes met tuinbonen, ricotta en munt zijn een echte allemansvriend. Presenteer ze op tafel bij een lunch of als voorgerecht en je stemt iedereen tevreden. Wij vinden ze heerlijk op deze manier (dus vega!). Ben je geen vegetariër? Dan is een plakje Parmaham hier lekker bij.
> Naar het recept: Hartige bladerdeegtaartjes
4. Bladerdeeg fruittaartje
Dit is het makkelijkste bladerdeeg fruittaartje dat je ooit gaat maken. In een halfuurtje klaar om op tafel te zetten! En alle ingrediënten komen uit de vriezer of voorraadkast.
> Naar het recept: Bladerdeeg fruittaartje
5. Pindavlinders van bladerdeeg
Deze pindavlinders zijn een verrukkelijke zoete traktatie die je kunt maken met slechts een paar ingrediënten. De combinatie van knapperig bladerdeeg en romige pindakaas maakt ze onweerstaanbaar. Serveer ze bij de koffie of als zoete afsluiter van je diner.
> Naar het recept: Pindavlinders van bladerdeeg
6. Peren in bladerdeeg met blauwe kaas, honing en walnoten
Zoete peer, hartige blauwe kaas, honing en knapperige walnoten en knapperig bladerdeeg: wat wil je nog meer? Deze elegante hapjes zijn ideaal voor feestjes of als voorgerecht.
> Naar het recept: Peren in bladerdeeg met blauwe kaas, honing en walnoten
7. Appelflappen met misokaramel
Appelflappen zijn een klassieker, maar deze versie met misokaramel tilt ze naar een nieuw niveau. De hartige miso gecombineerd met de zoete karamel en sappige appel maakt dit hapje een umami-bom.
> Naar het recept: Appelflappen met misokaramel
8. Bladerdeegtaartjes met paddenstoelenragout
Voor de liefhebbers van hartige hapjes zijn deze bladerdeegtaartjes met paddenstoelenragout een must. De romige, aardse paddenstoelenvulling past perfect bij het krokante bladerdeeg.
> Naar het recept: Bladerdeegtaartjes met paddenstoelenragout
Krijg je geen genoeg van bladerdeeg?
- Culy Homemade: hartige taart met bladerdeeg, spinazie en kikkererwten
- Culy Homemade: palmiers (Franse bladerdeegkoekjes) bakken
- Palmier: het Franse vlindervormige bladerdeegkoekje waar je onmogelijk níet van kunt houden