8 x lekker koken met mosterd
Mosterd wordt in veel gerechten als basis gebruikt, en geen wonder! Het zit vol met smaak en geeft je gerecht net dat beetje extra. Wat onze favoriete toepassingen zijn? Dat zie je hieronder.
Stop! Voor we verder gaan: je dacht toch niet dat we aan de slag gaan met mosterd uit een potje? Toegegeven, er zijn zeker degelijke varianten in het schap te vinden, maar zelfgemaakt vinden wij toch net iets meer Culy. Klik hier voor het recept (dat echt niet zo moeilijk is!).
Vinaigrette
We beginnen bij het begin, want geen dressing is compleet zonder mosterd. De witte wijn vinaigrette is klassiek, maar het is ook heerlijk door een dressing op basis van honing.
Mayonaise
Tja… Wat valt daar nu nog over te zeggen? Mayonaise begint met een klein lepeltje mosterd, en wil je hem nog meer smaak geven? Dan kan je het later altijd nog extra toevoegen en er een mosterdmayonaise van maken.
Mosterdsoep
Lekker pittig, vergezeld door een stukje roggebrood. Jum!
Stoofvlees
Mosterd geeft je stoofvlees net dat beetje extra pit. Verse frieten erbij, heerlijk!
Hotdog
Wanneer is de laatste keer dat je een echt goede hotdog hebt gegeten? Juist… De hoogste tijd dus om er zelf een te maken. Culy’s Kitchen Pirate Ivo laat je zien hoe, inclusief een zelfgemaakte worst!
Boerenkool
Mosterd is erg lekker bij boerenkool, maar ook bij andere stampjes. Kijk hier voor ons overzicht voor de ultieme verhoudingen van ingrediënten.
Kroketten
En bitterballen natuurlijk! Maar dan wel zelf gedraaid.
Roomsaus
Super simpel, super lekker! Vooral over een mooi stukje vis, kip of stevig stukje vlees. Mmm…!