Megin Kimmijser
Megin Kimmijser Inspiratie 9 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

7x makkelijke gevulde paprika-recepten

Gevulde paprika’s kunnen een ware culinaire traktatie zijn: veelzijdig, smaakvol en gemakkelijk te bereiden. Of je nu op zoek bent naar een gezonde maaltijd, een vegetarische optie of gewoon iets nieuws om te proberen, gevulde paprika’s bieden eindeloze mogelijkheden. Culy geeft je zeven makkelijke gevulde paprika-recepten.

1. Gevulde paprika met mozzarella, ansjovis en olijven

Wedden dat je spontaan gaat watertanden bij de eerste aanblik van dit gerecht? Eerst rooster je de paprika, waarna je deze vult met spinazie en mozzarella. Vervolgens top je het gerecht af met ansjovis, olijven en panko (voor dat krokante korstje). Je voelt je net een kind in de hartige snoepwinkel. En, we beloven, dat gevoel houd je tijdens het opeten van dit gerechtje.

Culy Homemade: gevulde paprika met mozzarella, ansjovis en olijven

Gevulde paprika met mozzarella
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

2. Italiaanse gevulde paprika’s met worst en spinazie

Probeer ook eens versie met Italiaanse worst, spinazie en Parmezaanse kaas. De worst wordt in stukjes gesneden eerst gekookt met knoflook en uien, daarna gemengd met spinazie en Parmezaanse kaas, en tot slot in paprika’s geschept en gebakken. Voor wat meer bite kun je pasta, zoals macaroni, koken en in de vulling verwerken.

3. Gevulde paprika met couscous, gekruid gehakt en feta

Een combinatie van gekruid gehakt, couscous en feta maakt deze gevulde paprika’s tot een hartige en bevredigende maaltijd. Het gehakt wordt eerst gebakken met ui en knoflook, vervolgens gemengd met gekookte couscous en verkruimelde feta, en daarna in de paprika’s geschept en gebakken tot perfectie.

Gevulde paprika met couscous, gekruid gehakt en feta

4. Gevulde paprika’s met krab, dragon en champignons van Nigel Slater

Nigel Slater brengt in een recept voor The Guardian een verfijnde twist aan het gerecht met een vulling van krab en dragon. Deze combinatie geeft de paprika’s een delicate, verfijnde smaak die perfect is voor een speciaal diner. De frisse dragon en het zoete krabvlees zorgen voor een elegante vulling.

5. Mediterrane gevulde paprika’s

Probeer ook eens deze mediterrane versie met een mengsel van rijst, zongedroogde tomaten, artisjokharten en olijven, gekruid met oregano en tijm. Deze vulling is licht, perfect voor een zomerse maaltijd en kun je ook koud eten.

6. Gevulde puntpaprika met Picadillo

Picadillo is een traditioneel gerecht uit de Latijns-Amerikaanse keuken, meestal gemaakt met gehakt, tomaten, rozijnen en olijven. Deze versie gebruikt puntpaprika’s als de perfecte houder voor de smaakvolle vulling, die een geweldige balans biedt tussen zoet, hartig en pittig.

Culy Homemade: gevulde puntpaprika met Cubaanse picadillo

Gevulde puntpaprika's met Cubaanse picadillo
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

7. Klassieke gevulde paprika’s van Bon Appetit

Deze klassieker, geïnspireerd door Bon Appetit’s videohost Brad Leone’s Italiaanse grootmoeder, combineert runder- en varkensgehakt met gekookte rijst, specerijen, walnoten en rozijnen voor een perfecte balans tussen hartig en zoet. Parmezaanse kaas voegt extra smaak toe en zorgt voor een knapperige korst. Nonna Leone stoofde de paprika’s in tomatensap voor een rijke smaak.

Meer recepten met paprika?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.