Visliefhebbers opgelet: 7x lekkere kabeljauwrecepten op een rij
Voor een mals stukje kabeljauw kun je ons op de redactie ‘s nachts wakker maken. En dat je voor een lekker visje per se naar een restaurant moet, is gelukkig al lang achterhaald. Wij delen daarom 7x lekkere kabeljauw-recepten waarmee je het restaurant gewoon bij je in huis haalt.
Om indruk mee te maken op je tafelgenoten. Of gewoon lekker op jezelf.
7x lekkere kabeljauw recepten
1. Kabeljauw met beurre blanc
We beginnen dit lijstje met een echte klassieker. Als je dit recept onder de knie hebt, hoef je namelijk nooit meer speciaal naar een restaurant om een lekker stukje vis te eten. Deze kabeljauw met beurre blanc is helemaal niet moeilijk om te maken en staat ook nog eens binnen een halfuurtje op tafel. Daar worden we blij van!
> Naar het recept: Kabeljauw met beurre blanc
2. Witte asperges met miso beurre blanc en kabeljauw
Heb je de beurre blanc wel onder de knie en ben je op zoek naar een leuke variatie hierop? Probeer dan eens deze beurre blanc met miso. Misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar echt het proberen waard! Heerlijk in combinatie met wat witte asperges en een stukje kabeljauw.
> Naar het recept: Witte asperges met miso beurre blanc en kabeljauw
3. Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus
Een lekker bordje andijviestamppot lusten we eigenlijk altijd wel. Maar nóg lekkerder is om ‘m eens te maken met een stukje knapperige kabeljauw. We toppen dit ook nog af met een romige mosterdsaus. Makkelijk, snel én gezond: precies waar je zin in hebt na een lange werkdag!
> Naar het recept: Andijviestamppot met kabeljauw en mosterdsaus
4. Kabeljauwburger
Heb je doordeweeks zin in een lekkere burger, maar wil je toch een gezonde maaltijd op tafel zetten? Probeer dan eens deze kabeljauwburger. Die maken we met een krokante korst van panko en serveren ‘m met een frisse koolsalade en dikke frieten. Dat smaakt gewoon naar weekend!
> Naar het recept: Kabeljauwburger met koolsalade en dikke frieten
5. Kabeljauw in tomatenbouillon met verse kruiden
Van al onze kabeljauwrecepten is dit misschien wel onze favoriet. Het is namelijk zo’n gerecht dat we elke dag wel zouden willen eten. We serveren gepocheerde kabeljauwfilet in een zoete bouillon van tomaten en toppen ‘m af met crispy chili olie. Je kunt dit gerecht eventueel nog met rijst, brood of tortillas serveren voor wat extra crunch. Loopt het water je al in de mond?
> Naar het recept: Kabeljauw in tomatenbouillon met verse kruiden
6. Spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo
In deze toffe rijstbowl spelen spruitjes de hoofdrol. Door ze te bakken in misopasta krijgen ze namelijk een hele bijzondere umami smaak. Combineer dit met wat sushirijst, een dot wasabimayonaise en een mals stukje kabeljauw, en je zet een perfecte doordeweekse maaltijd op tafel.
> Naar het recept: Spruitjes met miso, kabeljauw en wasabi-mayo
7. Kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps
In dit recept maken we een stukje kabeljauw net wat interessanter door er wat vadouvan aan toe te voegen. Alleen van de geur al beginnen we gegarandeerd te watertanden. We serveren de kabeljauw op polenta en leggen daar nog wat sugar snaps bij die zijn geroosterd in een verse muntolie. Makkelijk, snel én gezond!
> Naar het recept: Kabeljauw met polenta en geroosterde sugar snaps
Meer recepten met vis?
- 9x makkelijke ovenschotels met vis voor doordeweeks
- Chirashi bowl (gezonde Japanse rijstbowl met vis)
- Eiernoodles met zalm, ketjapspruitjes en sambal