Redactie
Redactie Inspiratie 29 jul 2013
Leestijd: 1 minuut

7 x yoghurt in hartige gerechten

Yoghurt alleen lekker als ‘t zoet is (met vruchten, siroop, muesli, en dergelijke)? Think again. In veel warme landen met een creatieve eigen keuken, zoals Turkije en Libanon, gebruiken ze yoghurt in hartige gerechten. 

– Wat te denken van… tzatziki. Dat kennen we natuurlijk allemaal, en is het allerlekkerst geserveerd bij kruidig vlees.

– Of deze lamsgehaktballetjes met salade & harissa yoghurt. Harissa is een Tunesische spicy rode saus, gemaakt van pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook.

– Om nog even door te borduren op lam met yoghurt: gebakken lamsvlees met saus van yoghurt. So good.

 

– Bij een kruidige Indiase dahl met linzen is een frisse yoghurtsaus ongelooflijk lekker. Culy blogger Ellen maakte er een fijn gerecht van.

– Ook vega & yoghurt gaan goed bij elkaar, zoals dit bijgerechtje: bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt. Lekker fris bij de knapperige beignets.

– Iets minder bekend, maar zeker niet minder lekker: deze koude yoghurtsoep met verse kruiden!

– Deze aardappel-waterkerssalade met haring wordt lekker smeuïg gemaakt met Griekse yoghurt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.