7 x lekkere toetjes van Culy die je een keer geprobeerd moet hebben
Steeds zijn we weer op zoek naar nieuwe, lekkere toetjes. Onze toetjesmaag raakt nu eenmaal nooit écht verzadigd en wacht altijd op een smaakvol dessert. Daarom werd het wel eens tijd om onze favoriete lekkere toetjes te verzamelen in een overzichtelijk artikel.
Zo weet je in ieder geval dat je je desserts op orde hebt!
7 x lekkere toetjes van Culy
Want echt íedereen heeft een toetjesmaag.
Libanese knafeh met pistache en oranjebloesem
Liefhebbers van bijzondere toetjes opgelet. Deze mag niet ontbreken in een artikel over lekkere toetjes. De knafeh wordt gemaakt met krokant gebakken deegsliertjes met een vulling van warme (!) mozzarella en pistachenoten. Baklava deluxe zeggen we je!
> Naar recept: Libanese knafeh met pistache en oranjebloesem
Mango-fool met yoghurt en kardemom
Lekkere toetjes hoeven niet moeilijk te zijn, zo blijkt. Wanneer je room combineert met vers fruit en iets fris kruidigs gaat het al gauw de goede kant ook, zo blijkt ook bij deze mango fool.
> Naar recept: Mango-fool met yoghurt en kardemom
Mexicaanse treslechestaart
Een treslechestaart is niets anders dan een sponscake gemaakt en doordrenkt met drie soorten melk. Je denkt: dat wordt een klef festijn, maar niets is wat het lijkt. De taart is super luchtig maar met de juiste hoeveelheid vocht en smeuïgheid. Zo’n lekker toetje dat we er direct een hele taart van maken!
> Naar recept: Mexicaanse treslechestaart
Semifreddo met pistache en frambozen
Als er iets een fantastische weekendbezigheid is, is het semifreddo maken. Een zaligmakende ijstaart. Maak ‘m zo extravagant als je zelf wilt, of volg ons recept met pistache en frambozen. Ook vrij ‘extra’ al zeggen we het zelf. Extra lekker vooral!
> Naar recept: Semifreddo met pistache en frambozen
Pandan cotta
Panna cotta is leuk en mag zeker niet ontbreken in de lijst met lekkere toetjes, maar pandan cotta al hélemaal niet. Hoewel je ‘t toetje koud eet, krijg je het er warm van. Als een knuffel die je soms even zo goed kunt gebruiken.
> Naar recept: Pandan cotta (panna cotta met pandan)
Portokalopita: Griekse broodpudding met filodeeg en sinaasappel
Lekkere toetjes zijn meer dan een vlaflip, hoewel die zo op z’n tijd ook érg lekker kan zijn. Toch grijpen we liever naar een stukkie portokalopita. Alleen al vanwege die charmante naam. Kopje koffie erbij en niks meer aan doen! Althans: nog een stukje misschien.
> Naar recept: Griekse portokalopita met filodeeg en sinaasappel
Torta de Santiago: amandeltaart met limoncello
Hoewel je denkt dat deze taart misschien uit Italië komt, verklapt Santiago een hoop. Want Spanje is meer dan ibericoham en toreadors. Deze amandeltaart met limoncello is ook een lekker Spaans toetje waar we gelijk zin van krijgen om te zonnebaden op de playa.
> Naar recept: Torta de Santiago