7 tips om saus mooi op je bord te krijgen
Heb je een heerlijk gerecht gekookt, mooi gepresenteerd, en dan moet de saus er nog overheen. Vaak is je mooie presentatie dan in één keer verdwenen. Daarom loont het om ook wat extra aandacht aan het verdelen van de saus te geven. 7 tips!
1. Gebruik een plastic knijpflesje voor extra mooie decoratie.
2. Met hetzelfde knijpflesje, of een klein lepeltje, kun je heel precies je saus aanbrengen. Vooral een aanrader voor spierwitte borden en verfijnde gerechten.
3. Wil je je bord niet ‘verpesten’, serveer je saus dan in kleine kommetjes ernaast.
4. Of koop een speciaal sauskannetje! Zo kunnen al je gasten zelf de hoeveelheid saus bepalen.
5. Met een plastic spuitzakje, heel goedkoop gemaakt van een plastic druk&sluitzakje van de supermarkt, kun je mooie cirkels saus maken.
6. Met zo’n zelfde spuitzak maak je prachtige kleine dotjes saus.
7. En tot slot: draait je gerecht helemaal om de saus? Doe dan lekker rustiek en laat je inner Jackson Pollock naar buiten.