7 redenen om altijd spinazie in je vriezer te hebben
Na de tien redenen om altijd doperwtjes in je vriezer te hebben liggen, laten we je nu zien dat ook spinazie ontzettend veelzijdig is.
Mocht je je nu afvragen: hoe zat het ook alweer met het opwarmen van spinazie? Lees dan hier onze uitleg. En sta je in de supermarkt en twijfel je tussen de verschillende soorten? Ga dan altijd voor bladspinazie naturel, dus niet à la crème. De room kun je namelijk nog altijd toevoegen en bladspinazie heeft net iets meer bite dan de ‘gewone’.
1. Frittata
Frittata’s zijn ideaal wanneer je weinig tijd of zin hebt om te koken en je nog wat (rest)ingrediënten in huis hebt. Pauline van Uit Pauline’s Keuken maakte deze variant met spinazie en crème fraîche.
2. Lasagne met krokante eend
Dit recept komt uit Jamie Oliver’s nieuwste boek Comfort Food. Het kost even wat tijd en een tripje naar de toko, maar dan heb je ook wat.
© Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie’s Comfort Food) Photographer: David Loftus
3. Spinaziesoep
4. Quesadilla
Ooit gehoord van quesadilla’s? Dit is een variant op de bij velen geliefde tosti en maak je met tortilla’s in plaats van brood.
5. Eenpersoons quiche met spinazie en feta
Maak deze heerlijke quiche met filodeeg voor een avondje op de bank.
6. Ravioli met spinazie en ricotta
Ravioli gevuld met spinazie en ricotta is een klassieker en ook makkelijk zelf te maken!
7. Spinaziestamppot
Maak je favoriete puree en meng hierdoor een flinke hoeveelheid spinazie. Bestrooi met een beetje geraspte belegen kaas en schuif tien minuutjes onder de grill.