6 verrukkelijke lunches to-go
Tijdens een druk werk- of studeerschema is het soms lastig om lekker én gezond te lunchen. De oplossing? Maak je lunch lekker thuis klaar en neem hem mee. En dat hoeft echt geen bruine boterham met kaas te zijn. Zie hier onze favoriete lunches to-go.
1. Frisse wrap met zalm en avocado
Een klassieker, maar ó zo lekker en supersnel klaar. Bekijk hier hoe je hem maakt. Rol hem op en neem de wrap mee in aluminiumfolie.
2. Couscous met gegrilde aubergine, kikkererwten en granaatappelpitjes
Deze couscoussalade neem je makkelijk mee in een afsluitbaar bakje. Maak hem de avond van tevoren en zet de salade in de koelkast klaar voor de volgende ochtend. Hier zal je tijdens de lunch zéker geen spijt van krijgen.
3. Vega sandwich met avocado, bietjes en roomkaas
De combinatie van avocado, bietjes en roomkaas is súperlekker en nog heel gezond ook. Bewaar in een ouderwetse broodtrommel en je hebt de beste lunch ooit! Bekijk hier hoe je de sandwich maakt.
4. zomerse salade met babyspinazie, aardbeien en geitenkaas
Voor de zomermaanden is deze salade een winner als lunch. Let wel op: houd de dressing apart tot het moment dat je de salade gaat eten. Óf: doe de dressing op de bodem van je to-go bakje. Dan hussel je de dressing er gemakkelijk doorheen wanneer je aan je lunch begint.
5. Broodje biefstuk
Kom je met een broodje biefstuk op je werk, dan weet je zeker dat je collega’s jaloers toekijken wanneer je het broodje tevoorschijn haalt. Het vlees kan je de avond van tevoren bakken en de volgende dag koud op het broodje leggen. Super easy!
Halveer een volkoren broodje en sprenkel er wat olijfolie over. Bak een lekkere, met olijfolie ingesmeerde, biefstuk met peper en zout kort in een hete grillpan. Laat het vlees 5 minuutjes rusten en snijd het in dunne plakjes. Beleg het broodje met het vlees, rucola, gegrilde paprika en zongedroogde tomaatjes.
6. Luchtige boekweitpannenkoeken
Deze boekweitpannenkoeken van Renée Kemps kan je heel makkelijk meenemen als lunch. Misschien heb je er nog een paar over van de vorige dag, dan zijn ze ook heel lekker koud te eten. Bijvoorbeeld met een beetje pindakaas en banaan.