6 verrassende toppings voor oesters
Oesters smaken natuurlijk al perfect met niets meer dan een drupje citroen of een klassieke dressing van rode wijnazijn en een sjalotje. Maar wil je eens wat anders proberen, check dan deze 6 totaal andere toppings voor oesters te eten.
1. Gin & zeekraal
Hermit, de Nederlandse gin waar een druppeltje water uit de Oosterschelde in zit, tipt dat hun gin heerlijk smaakt over een verse oester. Een takje zeekraal maakt het wat ons betreft helemaal af.
2. Rabarberwijn
Bij restaurant Juuls kregen we oesters gecombineerd met rabarberwijn: wijn die helemaal is gemaakt van rabarber.
3. Tijgermelk van ponzu met gele paprika
Wat met coquilles en zeebaars kan, kan ook met oesters! Deze oester gaart een klein beetje in de tijgermelk van ponzu.
4. Passievrucht, salty fingers & soja
Bij Baracca in Leuven combineren ze oesters met passievrucht, salty fingers (een zeekraal-achtige cress) en sojasaus. Een superlekkere combi van zoet en zilt.
https://www.instagram.com/p/BJz6DosAU4y/?tagged=oyster
5. Hot sauce
Wij gaan voor de variant met Sriracha, afgemaakt met een beetje geraspte gember en een drupje limoen. Maar je kunt natuurlijk elke hot sauce gebruiken die je lekker vindt.
6. Met een Bloody Mary
Dit aten we vorig jaar op Into The Great Wide Open: het muziekfestival op Vlieland met ook een heerlijke culinaire line-up. Een Bloody Mary on the side, die je voorzichtig in de oester moest gieten. Lekker!