6 makkelijke borrelhapjes met slechts 2 ingrediënten
Bij de supermarkt liggen de schappen er vol mee: borrelhapjes die je zelf net zo makkelijk kunt maken, maar dan veel lekkerder én goedkoper. Wij gingen er mee aan de slag en verzamelden de lekkerste snacks die je met slechts twee ingrediënten maakt.
Deze hapjes zijn zo makkelijk om te maken dat je er geen recept voor nodig hebt. Haal de ingrediënten in huis en vul, dip of rol!
Peppadew
Peppadew is de merknaam van de zoete ronde pepertjes die gevuld worden met roomkaas. Kant-en-klaar te koop bij de meeste supermarkten, traiteurs en groothandels, maar ook heel makkelijk zelf te maken met wat losgeroerde Mon Chou. De pepertjes vind je in een potje bij de antipasti.
Verse vijgen in parmaham
Als het seizoen daar is, zijn verse vijgen ook perfect als snack. Wikkel partjes in Parmaham (of vul ze met een stukje blauwe kaas) en serveer direct. Lekker met een basilicumblaadje.
Ansjovis met olijf
Voor de liefhebbers van zout zijn deze olijven in een ansjovis heerlijk. Kies voor gezouten ansjovis of de zoetzure boquerones en zet ze eventueel vast met een prikkertje.
Groene aspergetips met ham
Rol voor deze hapjes groene aspergetips (of gewoon dunne groene asperges) in een plakje gedroogde ham. Rooster tien minuutjes in de oven of in een droge pan en breng op smaak met zwarte peper.
Meloen met ham
De zomerse klassieker mag niet ontbreken! Snijd een rijpe meloen in blokjes en rijg met een plakje gedroogde ham op een prikkertje.
Vijgen met geitenkaas
Gedroogde vijgen met geitenkaas zijn zó lekker! Week de vijgen eerst in wat port, of laat ze voor wat ze zijn. Vervolgens kun je de vijgen vullen of toppen met de geitenkaas. Ook lekker met gedroogde abrikozen en dadels!