5x saladedressings met maar twee ingrediënten
Salades zijn heerlijk, maar wat maakt ze nou écht zo lekker? Inderdaad: de dressing! Een goede saladedressing kan de saaiste salade transformeren tot een smaakexplosie van jewelste. Soms heb je niet meer nodig dan een paar simpele producten om iets echt bijzonders op tafel te zetten. En dat blijkt: want we bedachten vijf lekkere saladedressings met maar twee ingrediënten voor je.
Gemak dient de mens, óók als het draait om salades!
Olijfolie en balsamicoazijn: een gouden salade-duo
Deze klassieke saladecombinatie verveelt nooit! Wat zeggen we: in Italië is dit de standaard. Een salade? Enkel afmaken met olijfolie, aceto balsamico en een paar korrels zwarte peper. Meer heb je ook niet nodig, vinden wij. Door enkel gebruik te maken van olijfolie en balsamico (in de juiste verhoudingen, dat dan weer wel) blijven de pure smaken van de ingrediënten in je salade overeind.
Hoe je die saladedressing met twee ingrediënten dan maakt? Heel simpel. Op drie delen olijfolie gebruik je één deel balsamico. Het maakt hierbij niet uit of je gebruikmaakt van ‘gewone’ balsamicoazijn of de witte. Gebruik in ieder geval niet de stroop. Die is echt om óver je salade te drizzelen.
Griekse yoghurt en citroensap
Heb je een salade gemaakt die vraagt om een romige dressing maar geen vettigheid? Griekse yoghurt incoming. Want waar mayonaise ook een prima basis van een saladedressing is, maakt die je kommetje groenvoer direct heel vet. Griekse yoghurt houdt het bewust. Doe er nog wat citroensap of een beetje citroenrasp door en je hebt een heerlijke frisse, lichte saladedressing van maar twee ingrediënten. Heerlijk als basis voor je coleslaw ook!
Honing en mosterd
Goed, honing en mosterd, name a more iconic duo. Tsja: we kunnen er niet omheen. De combinatie van honing en mosterd is gewoon al-tijd goed. Beenham? Honingmosterd. Vers kaasje? Honingmosterd. Lekkere salade? Honingmosterd! En het fijne: het is zó simpel. Het zoetje met die pittige kick maakt elk gerecht echt lekkerder. Gebruik gelijke delen honing en Dijonmosterd (of verdraai het iets naar gelang je de boel zoeter of juist pittiger wil) en meng de dressing met je salade. Succes verzekerd!
Oosterse saladedressing met twee ingrediënten: sojasaus en sesamolie
Is je salade toe aan een umami-explosie? Sojasaus en sesamolie, it is. Met die Aziatische flair creëer je in een handomdraai een heerlijke dressing met maar twee ingrediënten. Meng sojasaus met sesamolie en je hebt een smaakvolle dressing perfect voor een salade met noedels, een frisse komkommersalade of een salade op basis van rode kool. Die umami van de sojasaus en de nootachtige smaak van de sesamolie zorgen voor een onweerstaanbare combinatie.
Kokosmelk en kerriepoeder
Kokosmelk gebruiken als basis voor je saladedressing? JA! Waarom ook niet. Onlangs ontdekten we bij onze Britse collega’s van MOB een recept met een heel frisse venkelsalade met groene appel. De dressing maakten ze onder andere met kokosmelk en kerriepoeder. Je raadt het al: sindsdien hebben we niet veel anders gegeten. Een tropische vakantie op je bord!
Heerlijke salades om te verdrinken in je saladedressing met twee ingrediënten:
- Viral komkommersalade van TikTok
- Kikkererwtensalade met harissa
- Aardappelsalade met een Spaanse twist