Van vla tot rijstpudding: 5 x toetjes van vroeger
Sommige toetjes doen ons echt aan vroeger denken: zoals een oud-Hollandse griesmeelpudding of een bakje vanillevla. Het zuivelschap van de supermarkt staat er vol mee, maar wij maken ze graag zelf. Niks zo lekker als een homemade en nostalgisch lekker toetje!
Klik op de afbeelding voor het bijbehorende recept.
Griesmeelpudding
Onze favoriet is misschien wel griesmeelpudding. Lekker met een homemade bosbessensaus. Gebruik puddingvormpjes of giet de griesmeel in kleine schaaltjes. Net als vroeger!
Rijstpudding
Voor een warmende rijstpudding kan je ons altijd wakker maken. Een klassieke vanille rijstpudding is bij ons favoriet, maar je kan hem natuurlijk ook een beetje opfleuren met bijvoorbeeld kokosrasp en stukjes mango.
Vanillevla
Nadat je zelf vanillevla hebt gemaakt, ga je – geloof ons – echt nooit meer voor een pakje. Makkelijk te maken en zoveel lekker.
Hangop
Nog zo’n Hollandse klassieker! Hangop maak je heel makkelijk zelf door een zeef te bekleden met een kaasdoek of schone theedoek en deze boven een kom te hangen. Giet de yoghurt op de doek en na een nachtje slapen heb je een zalige hangop. Lekker met appelcompote, jam of warm rood fruit. Het basisrecept voor hangop vind je in het eerste gedeelte van dit recept.
Bitterkoekjesbavarois
Tot slot een toetje met bitterkoekjes. Deze luchtige pudding is echt een feestje om op te eten. Vul mooie schaaltjes met de bavarois en serveer als toetje aan je gasten. Succes gegarandeerd!