5 x tips voor overgebleven vlees en kip
Hou je ook zo van een stukje vlees of kip op z’n tijd, maar blijft er toch altijd wat over? Yumsugar gaf ons vijf handige tips wat je kunt doen met de restjes.Â
1. Go Mexico!
Haal je overgebleven kip van het bot en scheur het in stukjes. Beleg vervolgens tortilla’s met de kip en wat geraspte kaas, tomatensalsa en nog een tortilla. Even de oven in en je hebt een heerlijke lunch of snack!
Of: maak deze bizar lekkere Mexicaanse lasagne met tortilla’s.
2. Bonenschotel
Doe je vlees samen met je favoriete bonen (cannellini, witte, kidney, borlotti), een uitje, wat verse tomaat en kruiden in een pan. Laat even stoven en serveer met witte rijst, zure room en een schijfje limoen. Yum!
3. Pizza
Maak een goddelijke pizza door het te combineren met geraspte kaas, tomaatjes, rucola, mozzarella en eventueel (gegrilde) groenten. Het wordt helemaal geweldig als je toevallig wat pulled pork (nooit gemaakt? Doen, nu!) over hebt of wat vlees met barbecuesaus.
4. Hash
De Engelse versie van onze welbekende hachee. Bak hiervoor wat gekookte aardappelen (wellicht ook over?) met een uitje, peper en paddenstoelen. Voeg het vlees eraan toe en serveer met een gebakken eitje.
5. Salade
Super simpel en ó-zo lekker: snijd je overgebleven vlees in reepjes en meng met wat sla, groenten en een fijne dressing.