5 x pizza met geitenkaas die je niet wil missen
Vroeger zeiden we al dat we op een P-dieet wilden en ook vandaag de dag zijn we nog steeds verzot op het heilige trio: patat, pasta en pizza, kom maar door! Vooral die laatste blijft een winner en zeker als je ‘m topt met geitenkaas.Â
Op zoek naar een goed recept voor pizzadeeg? Kijk dan hier.
Met aardappel
Een klassieke combinatie is pizza bianco (dus met een ‘witte’ basis zoals mascarpone) met schijfjes flinterdunne aardappel. Natuurlijk extra lekker met een beetje geitenkaas, tijm en verse basilicum.
Met paddenstoelen
Wederom een ‘witte’ pizza! Besmeer het deeg met een dun laagje crème en verdeel er wat plakjes mozzarella over. Kruid met peper en zout, en verdeel er nu dunne plakjes paddenstoelen over met verse takjes tijm.
Top met een drizzle olijfolie en bak af in de oven.
Courgette
Oef, courgette is ook een topper voor op je pizza. Snijd met een scherp mes of mandoline dunne plakjes en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
Beleg het pizzadeeg met crème fraîche of mascarpone, de courgette en voeg nog takjes tijm en oregano toe, samen met de geitenkaas. Bak nog even in de oven en geniet!
Bietjes
Een bekende combinatie die je ook makkelijk kunt vertalen naar een pizza! Fruit een gesnipperd uitje met een teentje knoflook, en maal in een keukenmachine een paar gekookte bietjes fijn. Roer de gefruite en knoflook door de bietenpuree en breng op smaak met peper en zout.
Bedek je pizzabodem met de bietenpuree, blaadjes spinazie en geitenkaas.
Spinazie
Extra kracht nodig? Dan is deze Popeye-pizza iets voor jou. Bak een paar flinke handen bladspinazie in een wok met een teentje knoflook en een gesnipperde ui. Laat goed uitlekken.
Besmeer je pizza met crème fraîche of zure room, de uitgelekte spinazie en verkruimel er wat geitenkaas over. Even bakken in de oven en je kunt genieten!